mamaplus

Interviu EXCLUSIV cu Cristy Rouge: ”Îmi era frică să devin mamă, dar mi s-a întâmplat...”

-
//
27.09.2019

Interpreta a fost absentă o vreme din vizorul publicului, iar abia astăzi și-a luat inima în dinți și a decis să dea vestea cea mare. De mai bine de șapte luni se bucură de cea mai frumoasă perioadă din viața ei și ne-a anunțat că va deveni în curând mămică. Cristy Rouge a oferit un interviu frumos și sincer despre rolul său de viitoare mămică, în exclusivitate pentru MamaPlus.

mamaplus

Felicitări, Cristy! Cum decurge sarcina și cine se ascunde în burtica ta: un băiețel sau o fetiță?

Mulțumesc mult, sunt fericită că voi deveni în curând mamă. Cred că este un rol extrem de important pentru o femeie. Cu părere de rău, nu pot să vă spun acum sexul bebelușului, dar vă promit că după ce îl voi aduce pe lume, veți afla primii despre asta. Cel mai important lucru este că suntem sănătoși și abia așteptăm ziua în care ne vom întâlni. Am stat mult pe gânduri – să fac anunțul despre sarcină sau nu, și iată că am decis într-un final că acum e momentul să se întâmple asta. Cred că sarcina este un moment foarte personal și privat, iar fericirea iubește liniștea.

Cum i-ai spus soțului că ești însărcinată și ce reacție a avut la aflarea acestei noutăți?
 

Să știi că din prima nu m-a crezut! În acea seară am ieșit în doi la o cină, iar eu i-am înmânat o cutie drăguță, în care am ascuns testul de sarcină și o bavetă. Când a deschis cutia ș a văzut ce era în ea, nu prea înțelegea ce se întâmplă și îmi tot spunea într-una că este o glumă sau o farsă. Chiar dacă i-am zis că am făcut toate analizele necesare, tot nu m-a crezut. Am mers ulterior la ecografie și abia atunci s-a convins că va deveni tătic. Sunt emoții de neuitat!

mamaplus

Ai ales deja clinica unde vei naște? Este privată sau de stat?

Am ales Centrul Mamei și Copilului, pentru că acolo a născut și sora mea. Cred că este foarte important să ai o relație bună cu medicul care are grijă de tine, ca viitoare mămică. Cel puțin așa e în cazul meu. Îi mulțumesc doamnei ginecolog-obstetrician Veronica Musteață, care este mereu atentă la orice întrebare și evident are cele mai utile răspunsuri pentru mine. În perioada sarcinii, chiar și o răceală banală poate deveni periculoasă, dacă nu consulți la timp un medic. Nemaivorbind de alte momente, despre care doar medicul poate să te informeze. Nu în ultimul rând, vreau să vă spun că un medic bun știe cum să încurajeze o femeie însărcinată, iar acest lucru este primordial.

Cum rămâne cu anumite restricții pe durata sarcinii? Mă refer, de exemplu, la vopsirea părului sau a unghiilor...

Eu nu m-am ținut de aceste restricții, mi-am vopsit părul, am făcut manichiura și pedichiura fără nicio grijă. În secolul în care suntem, avem la dispoziție foarte multe opțiuni bune și sănătoase – mă refer la vopseaua de păr sau de unghii. Cel mai bine este să alegeți produsele care nu conțin amoniac, pentru că anume acest ingredient este dăunător, atât pentru mamă cât și pentru făt. Până la urmă cea mai importantă regulă pentru viitoarele mămici ar fi să se informeze la timp și să aleagă doar produse cosmetice calitative.

mamaplus

Ați fost într-o călătorie recent, în Spania. Cum a fost zborul cu avionul, pentru că erai însărcinată la acea vreme?

Zborul a fost ok, dar din păcate nu pot sta mult timp așezată și acesta a fost factorul cel mai deranjant. Zborul până în Spania durează peste 3 ore. A fost cam greu să-mi revin după aterizare, dar m-am descurcat. Să știi că am făcut un tur al Spaniei, am vizitat multe orașe, cum ar fi Valencia, Madrid și chiar orășelul în care ne-am cununat. Am făcut multă mișcare și am ajuns să fac câte 10 kilometri de mers pe jos în timpul zilei. Mă simțeam minunat și chiar îmi place să fiu o mămică activă.

Ești o fire creativă, compui muzică și versuri, iar maternitatea e o stare nouă pe care o descoperi abia acum. Cum te inspiră ea și ce idei noi ți-au venit?

E o surpriză pentru mine faptul că pe toată durata sarcinii nu am prea cântat și nici nu am avut o asemenea dorință. Timp de 7 luni nu am căutat să ascult muzică sau să compun. Am câteva idei, mă gândesc mereu la asta, dar totuși întreaga mea atenție este orientată spre sarcină și grijile unei viitoare mămici. Am fost la studioul de înregistrări recent, pentru că am compus o piesă nouă, dar nu pot să o duc la bun sfârșit. Cred că o voi face după ce voi naște. Este o stare aparte, pe care vreau să o trăiesc din plin, iar la muzică voi reveni cu siguranță, doar că mai târziu.

mamaplus

Ai pregătit camera copilului?

Chiar zilele acestea cumpărăm toate lucrurile necesare pentru viitorul nostru bebeluș și îmi place mult acest proces. Deocamdată, o cameră aparte nu am amenajat, pentru că în primul an de viață, micuțul va sta în aceeași cameră cu noi. Am cumpărat pătuțul, cărucioarele și câteva accesorii foarte frumoase și utile.

Tot mai multe mame de la noi aleg să nască prin cezariană. Tu ce părere ai despre acest tip de naștere și ce ai ales pentru tine?

Știi, nu depinde de mine acest moment, pentru că în orice clipă lucrurile pot lua o întorsătură neașteptată. Vreau să încerc să nasc pe cale naturală și voi face tot posibilul să se întâmple anume așa.

Ce înseamnă maternitatea pentru tine?

Mereu am fost una din acele femei cărora le este foarte frică să devină mame. Nici nu voiam să-mi imaginez cum ar fi să nu-ți mai aparții ție însuți, să nu mai poți face absolut tot ce vrei și când vrei. Nu îmi imaginam cum va fi în cazul meu. Dar, a venit un moment magic, în care am înțeles că sunt gata să fac acest pas și îmi doresc asta cu tot sufletul. Aceste gânduri au declanșat următoarea etapă, în care îmi imaginam cum se va întâmpla totul. Este vorba totuși despre factorul psihologic. Atunci când este însărcinată, femeia se schimbă în totalitate, gândește altfel, devine mai grijulie, mai responsabilă, iar absolut toate gândurile negative dispar. Vrei nu vrei, devii mai bună. Este o etapă nouă care m-a făcut mai înțeleaptă, mi-a schimbat viziunea despre viață și am devenit eu – mai sinceră, mai adevărată!

Autor: Alina Dabija

Sursa: mamaplus.md