mamaplus

Interviu cu Maggy Platon, la un an de la nașterea fiului său: ”Cea mai mare lecție a fost răbdarea”

0
//
21.09.2020

Acum un an, mai exact într-o zi frumoasă de 15 septembrie, cunoscuta bloggeriță de la noi Maggy Platon anunța venirea pe lume a primului său copil. Pe atunci nici nu bănuia câte provocări i-a rezervat maternitatea și cât de mult i se va schimba viața. Cert este că micuțul Mark crește și se dezvoltă armonios, iar asta ar fi probabil cea mai importantă recompensă pe care o poate avea o mamă. Cum a fost acest an pentru Maggy și ce lecții noi a învățat între timp, află din interviul nostru.

Ești o mămică împlinită – ai un băiat mare deja! Cum sărbătoriți prima lui aniversare?

Vom face o petrecere în aer liber acasă la bunei, va fi un party dublu, căci vom sărbători împreună cu verișoara Leonie.

Ce lecții importante ai învățat în acest an?

Cea mai mare lecție pentru mine a fost Răbdarea pe care nu o aveam până acum, cu Mark e nevoie de foarte multă răbdare... Am mai învățat că copilul ia de la părinți emoțiile, de aceea e important să fim mereu calmi, indiferent de situație.

Ai povestit recent despre experiența ta la naștere care a fost una deloc ușoară. Cum ai depășit momentul de anxietate și ce te face să nu lași amintirile să se tranforme în frici?

Pentru mine ziua nașterii rămâne a fi o scenă ruptă din film, îmi aduc aminte de acel moment cu zâmbetul pe buze căci în acel moment eu și soțul meu am trăit niște emoții pe care nu le trăisem până atunci.

Ce mesaj ai pentru mămicile care trec prin situații similare?

Să fie puternice și că viața este imprevizibilă și nu mereu e roz ca pe Instagram. Să accepte ajutor din partea celor apropiați, și să nu rămână singure cu gândurile lor.

Maternitatea este și despre momentele de oboseală. Când simți că ”gata nu mai pot”, ce faci?

Merg la mama și ea mă ajută mereu cu drag sau soțul iese la plimbare cu Mark, iar eu mă relaxez.

mamaplus

Ai renunțat de tot la carne acum câțiva ani buni, iar de curând și la laptele de vacă. Aceste reguli se referă și la alimentația fiului tău?

Fiul meu va decide singur dacă va vrea sau nu să mănânce carne, dar până când are un regim la fel ca al meu.

Cum reacționezi la sfaturile nesolicitate sau la întrebările delicate gen: ”Când vine și al doilea copil”?

Eu sunt o persoană pașnică și răspund foarte drăguț la mesaje și întrebări, chiar dacă nu sunt deloc binevenite.

mamaplus

De când a prins pantofiorii în piciorușe, Mark este un copil foarte activ. A reușit să facă vreo poznă între timp?

Hahaha tare multe pozne a făcut și face zilnic, iar noi chiar ne bucurăm că este activ și se dezvoltă foarte rapid.

Și cu creșterea dințișorilor, cum vă descurcați? Ai găsit tu o soluție magică?

Nu cred că există o altă soluție magică decât răbdarea și mângâierea. Când e perioada de dentiție e foarte capricios, are febră și vrea doar în brațe, e destul de greu și pentru mine, dar 'na trecem și peste asta.

Lasă aici un mesaj lui Mark pentru când va crește mai mare...

Să te bucuri întotdeauna de ceea ce ești și fă întotdeauna ce îți spune inima! Înfruntă provocările vieții cu curiozitate, nu cu frică așa cum o făceai de mic.