Viața nu înseamnă momente ce au trecut, ci clipe care au rămas în memorie pentru totdeauna. Oare de ce optăm pentru o ținută perfectă, o coafură fără cusur și un machiaj ideal, cu luni înainte căutăm cel mai bun restaurant, alegem între cei mai pricepuți fotografi, iar într-un final, trecem grăbiți toate pozele într-un fișier pe care îl pierdem printre sutele de alte fișiere din calculator? De acest aspect a fost preocupată și Olga Țipordei, a cărei nuntă absolut magnifică într-un castel italian, presupunea mult mai mult decât simple etichetări pe facebook.

Fotocărțile regale ale Olgăi Țipordei

 Vi s-a întâmplat să pierdeți pozele de pe calculator sau telefonul mobil din cauza defecțiunilor tehnice? Ce ați regretat cel mai mult în acele momente?

Da, mi s-a întâmplat numai o singură dată. Așa se întâmplă că chiar și dispozitivele performante să mai dea greș uneori sau să iasă din funcție. Atunci când calculatorul mi-a jucat festa am pierdut poze dragi mie. În acele momente îmi ziceam că este ultima dată când le salvez într-un singur loc și că nu mai am încredere în dispozitivele electronice… după câteva zile o luam însă de la început :) Cel mai trist în asemenea momente este faptul că acele poze făcute rapid cu telefonul, care redau momente unice, feerice, minunate, foarte personale se pierdeau pur și simplu… lăsau amintiri doar în sufletul meu, amintiri pe care nu le poți reda altora prin cuvinte.

Fotocărțile regale ale Olgăi Țipordei

 Deseori priviți pozele făcute anterior? Mulți își fac poze așa, doar pentru ochii lumii.

Sunt o persoană foarte emotivă, sentimentală chiar aș zice, de aceea eu niciodată nu fac poze pentru „a raporta” ceva cuiva. Pozele sunt pentru mine, pentru cei dragi mie, pentru cei cu care vreau să retrăiesc, sau să-mi amintesc de momentele surprinse în poze. Nu sunt genul de persoană care să facă poze pentru a impresiona nu știu pe cine. Fiecare poză pentru mine reprezintă un moment special din viața mea.

Fotocărțile regale ale Olgăi Țipordei

 S-au păstrat în familia dvs. albume vechi de fotografi? Prin ce se fac speciale asemenea poze? 

Da, s-au păstrat. Vă spun sincer că plăcerea pe care o primesc răsfoind aceste albume vechi este de nedescris. Coperta acestor albume ascunde istoria familiei mele, emoțiile vremurilor trecute, tradițiilor de atunci. Fiecare pagină ascunde sentimente de melancolie, de tristețe sau bucurie, emoții ale părinților, buneilor, străbuneilor mei, iar prin intermediul acestor file de istorie a familiei încep să-i înțeleg pe ei, să mă înțeleg pe mine, să-mi cunosc mai bine rădăcinile.

Fotocărțile regale ale Olgăi Țipordei

 Ce evenimente în opinia dvs., trebuie obligatoriu eternizate în albume de fotografii?

Cred că toate evenimentele importante unei familii trebuie păstrate în albume. Nunta și cununia, începutul vieții de familie, aniversările de 1, 5, 10 ani de la nuntă, zilele de naștere, nașterea unui copil, copii în general ar trebui să aibă un raft aparte de albume cu evenimente din viața lor (primul zâmbet, primul dinte, primul cuvânt etc). Călătoriile… cum fără de ele? 

Fotocărțile regale ale Olgăi Țipordei

 Unele persoane, indiferent de tendințe, preferă să citească cărțile tipărite și nu pe cele online în tablete sau telefoane. Fotografiile tipărite au ceva aparte față de cele virtuale?

Desigur. E la fel ca și cu cărțile. Eu de exemplu iubesc mirosul pozelor păstrate cu grijă în albume, ele sunt pline de emoții…

Fotocărțile regale ale Olgăi Țipordei

 Ce a contat pentru dvs mai mult atunci când ați hotărât să optați pentri fotocărți?

La început am avut un pic de emoții referitoare la calitatea pozelor, sunt foarte pedantă, idealistă chiar, de aceea îmi place lucrul bine făcut dar în scurt timp mi-am dat seama că am de-a face cu niște profesioniști care își cunosc bine treaba, așa că nu mi-am mai făcut griji deloc. Știam că va ieși bine.

Fotocărțile regale ale Olgăi Țipordei

 Ce evenimente ați dori să păstrați în fotocărți în viitor?

Iubesc să surprind orice moment important din viața mea, a familiei mele, de aceea aș include în foto cărți călătoriile la care țin atât de mult și toate evenimentele legate de familia mea.

Fotocărțile regale ale Olgăi Țipordei

 Sunteți o persoană publică, dar cu siguranță vă doriți să păstrați careva momente doar pentru un cerc restrâns de oameni, sau poate chiar numai pentru dvs. Vă permite o fotocarte să faceți acest lucru?

Cu siguranță că da! Consider aceste foto carți foarte intime, acolo pot fi păstrate doar cele mai deosebite clipe, cele mai calde și personale momente. În plus ele permit să îți alegi designul și aranjametul în pagină a pozelor ceea ce îți permite să structurezi foarte bine orice eveniment.  Foto cărțile îți permit să păstrezi aceste părticele din viață departe de ochii curioșilor.

Fotocărțile regale ale Olgăi Țipordei

Fotocărțile regale ale Olgăi Țipordei

Adresa noastră: str. Columna 131 (intrare din str. Maria Cebotari), etaj 1, biroul 6, Chisinau Moldova 2005
Telefon de contact: +373 60 255 388, +373 69 222 134
Facebook: MyPhotoBook.md
Blog: myphotobookmd.wordpress.com
E-mail: contact@myphotobook.md

www.myphotobook.md