mamaplus

EXCLUSIV! Kătălina Rusu, primul interviu după nașterea fetiței: ”Seamănă mult cu tăticul ei”

-
//
13.02.2020

Chiar dacă a fost mereu activă pe rețelele sociale, se pare că viața de proaspătă mămică a interpretei Kătălina Rusu i-a schimbat radical obiceiurile. Ea spune că nu era deloc pregătită nici moral și nici fizic pentru ziua întâlnirii cu micuța sa – a fost o noapte aproape liniștită, chiar dacă s-au rupt apele, chiar dacă cutremurul a zguduit binișor. Micuța Melissa s-a născut perfect sănătoasă pe 31 ianuarie, iar întreaga poveste o vei afla din primul interviu oferit de Kătălina pentru MamaPlus.md, după marele eveniment din viața ei.

Cum te simți acum, la jumătate de lună distanță de la venirea pe lume a micuței?

Sunt mega fericită. Trăim într-un univers aparte de când a apărut pe lume. A fost dragoste la prima vedere pentru toată viața. Pentru ea aș fi în stare să răstorn munți și în același timp să fiu cea mai sensibilă ființă de pe planetă. Niciodată nu ne-am gândit că această mică și dulce prințesă ne va schimba complet viața și ne va aduce atâta fericire, blândețe și dragoste. Este o minune și o binecuvântare de la bunul Dumnezeu.

Cum ați decis că fetița voastră se va numi Melissa?

Pe lista noastră a fost un singur nume: Melissa. Fără a sta mult pe gânduri, intuitiv a apărut, parcă șoptit de undeva de sus, de îngeri. Ne-a plăcut din start, de aceea nu am mai căutat alternative. Era numele perfect. Din start aveam o lista mai lungă cu nume de băieței, iar Melissa a fost unicul.

mamaplus

Cum o dezmierdați și ce trăsături interesante ai observat deja la ea?

O dezmierdăm într-una, este Prințesa noastră, e dulce - de aici vine dulceață, e iubită - de aici vine- iubita noastră, scumpa, dragostea, îngerașul, soare, gogoșica, bombonica și lista continuă până la nesfârșit. Este superbă, te cucerește îndată cu zâmbetul său, cu privirea sa înțelegătoare, iar când cască, o face atât de rafinat și duce mânuța la guriță. La moment seamănă cu tăticul, din burtica știam că va fi prințesa lui taticu.

La primul copil părinții au zeci de întrebări pe zi. Cum e în cazul tău?

Chiar dacă nu eram încă pregătită nici moral și nici fizic pentru întâlnirea noastră, totul vine de la sine, intuitiv. Oricum avem toată susținerea părinților noștri și în orice moment putem apela și la personalul medical. În primele zile de la naștere eu am uitat de tot și de toate, pentru că eram doar noi trei: tati, mami și Melissica.

mamaplus

Ce lucruri noi ai învățat în primele zile de viață a micuței tale?

Am învățat sa iubesc mai mult ca niciodată. Alături de ea devin mult mai blândă, iar duioșia pe care o emană îmi aprinde în suflet soarele. Ea mă ajută să învăț să fiu mama ei, așa cum și-o dorește ea.

Cum a fost travaliul și nașterea? Soțul a asistat?

Nu pot să zic că a fost ușor, dar efortul și-a meritat rezultatul final. Am născut la 38 de săptămâni și o zi, nu eram deloc pregătită pentru această mare minune. Am născut natural fără epidurală, deoarece în aceste momente, cea care contează nu mai ești tu, iar egoismul rămâne departe, undeva în urmă. Așa este dat pe pământ, am născut cum a făcut-o și mămica mea, bunica, străbunica, etc. Iar susținerea și dragostea soțului mi-au dat puteri ca să izbutesc, el a fost alături de mine și tot el a văzut-o primul, pe când eu doar am simțit-o pe burtică. Nu l-am văzut niciodată pe Andrei plângând, atunci a plâns. Am avut parte de un personal medical calificat și desigur un mare mulțumesc îi atribui aici medicului care a primit nașterea, doamna Olga Popusoi.

mamaplus

Ce semnificație are pentru tine alăptarea la sân?  

Când mi-au pus-o pentru prima dată la sân în maternitate, primul gând a fost “Vreau toată viața mea să te admir și să te simt la pieptul meu”. Alăptarea la sân înseamnă foarte mult pentru mine, la moment nu știu cât voi alapta, dar cert este că-mi doresc să se întâmple asta cât mai mult timp posibil. Pe lângă legătura pe care o creează alăptatul, să nu uităm că cele mai importante vitamine copilașul le primește din laptele matern.

Ce rutină zilnică aveți? Vă împăcați bine cu somnul, sunteți pofticioase?

Deja începem să avem un regim bine stabilit, mâncăm regulat și ne place să dormim, aici cred că îmi seamănă mie. Însă dormim la fel, după regim, credeam că o să fie o problemă cu trezitul noaptea, dar o fac cu mare drag, doar ca să știu că prințesa noastră este curățică, sătulă și își poate continua somnul dulce și liniștit. Avem și pofte, dar ne limităm. Eu, care credeam că nu voi rezista niciodată să țin o dietă, acum o fac cu mare drag și atenție, doar ca să știu că lăpticul care ajunge la Melissa este unul bogat în toți nutrienții necesari și nu conține nimic ce ar putea afecta starea ei de bine.

mamaplus

Dacă peste ani buni fetița ta va citi dialogul nostru, ce mesaj ai avea pentru ea?

Îi doresc din suflet o copilărie fericită, plină de magie și doar lucruri frumoase. Să crească sănătoșică și lipsită de primejdii. Iar când va crește mai măricică, să nu renunțe la vise, așa cum nu mi-au dat mie voie părinții să renunț, să fie puternică, indiferent de orice să nu-și piardă încrederea în forțele proprii și să nu-și piardă credința în Dumnezeu. În rest, noi cu tati vom depune tot efortul pentru ca prințesa noastră să crească fericită, înconjurată de dragoste, căldură și grijă.

mamaplus