Încă o femeie a devenit cu adevărat împlinită şi fericită! Elena Timotin-Matcovschi a devenit mămică! O felicităm din suflet cu un asemenea eveniment important din viaţa ei, şi vă prezentăm un interviu inedit cu proaspăta mămică. 

Elena Timotin-Matcovshi a devenit mămică!

 Cum ati aflat ca veti deveni mamă?

Elena Timotin-Matcovshi: A fost o zi obisnuita. Dimineata m-am grabit spre baie, pentru a face testul de sarcina. Rezultatul a fost imbucurator.

  V-a prezis cineva citi copii veti avea?

Elena Timotin-Matcovshi: Nu, nimeni nu mi-a ghicit citi copii voi avea. Mi-am dorit intotdeauna sa am o fetita si un baietel.

Elena Timotin-Matcovshi a devenit mămică!

 Cit de agitat a fost copilasul in burtica? Noaptea dormea, era linistit? Care ii erau preferintele ? Dansa impreuna cu dumneavoastra, dupa melodiile preferate?

Elena Timotin-Matcovshi: Aveam in burtică un copilas extraordinar, caruia i-a fost mila de mine pe toata perioada sarcinii. Cele 9 luni au fost ca o poveste si copilasul a fost chiar foarte ascultator. Am dormit  bine, desi inainte de sarcina preferam somnul pe burta.  In  perioada de sarcina am fost foarte activa, calatoream si ma  aflam permanent in miscare.  As dori fiecarei femei o astfel de sarcina usoara si plina  de satisfactie. Dar despre preferinte, as spune ca existau  momente  cind imi doream neaparat ceva dulce sau o anumita coptura, insa incercam sa ignor aceste “gusturi”, deoarece intelegeam ca  intrebuintatrea  in exces a anumitor alimente nu e de folos, nici mie si  nici viitorului copilas.

Elena Timotin-Matcovshi a devenit mămică!

 Ati  visat vreodata chipul copilasului in timpul sarcinii? Cum vi l-ati imaginat?

Elena Timotin-Matcovshi: Spre sfirsitul sarcinii, deseori  visam ca,  copilasul s-a nascut si ca seamana leit cu sotul: un blond cu ochii expresivi.

 Povestiti-ne despre ziua, cind copilasul pentru prima data  a lovit puternic in burtica?

Elena Timotin-Matcovshi: Cel mai placut si multasteptat moment din aceasta perioada este prima miscare a fatului. Aceasta miscare am simtit-o  la 18-20 saptamini. A fost  foarte amuzant si sensibil, un pic gidilitor chear. Insa loviturile de mai tirziu au fost mult mai simtitoare si nu pot fi explicate prin cuvinte. Acestea intr-adevar sunt de neuitat.

Elena Timotin-Matcovshi a devenit mămică!

 Sarcina a schimbat cumva caracterul dumneavoastra?

Elena Timotin-Matcovshi: Eu  cred ca nu, poate ca in unele momente  am inceput sa ma atirn mult mai serios fata de unele lucruri, deoarece in curind urma sa devin mama.

Elena Timotin-Matcovshi a devenit mămică!

 Ati folosit careva tehnici de relaxare, gimnastica in bazin, piscine sau meditatii pentru dezvoltarea propriului potential?

Elena Timotin-Matcovshi: Cu parere de rau, am practicat foarte putin, mai multe au fost  calatoriile pe care le-am facut la inceputul sarcinii. Unicul sport practicat pe toata perioada au fost plimbarile.

Elena Timotin-Matcovshi a devenit mămică!

 

 Care lună va părut cea mai grea?

Elena Timotin-Matcovshi:  Cel mai greu mi s-a parut in ultima luna de sarcina. Nu mai aveam rabdare, imi doream nespus sa  vad rodul dragostei noastre, insa zilele pareau sa treaca mult mai greu.

Elena Timotin-Matcovshi a devenit mămică!

 

 Ati avut vreo preferinta privitor la sexul copilului (baietel, fetita)? Ati contribuit cumva la determinarea sexului?

 

Elena Timotin-Matcovshi: Asa cum am scris mai sus, eu mi-am dorit 2 copii, o fetita si un baietel, dar cel mai important era ca copilasul sa fie sanatos. Cind am aflat ca sunt insarcinata, simteam ca voi avea un baietel, dar cind s-a confirmat nu am fost uimita, ci doar m-am bucurat enorm.

Elena Timotin-Matcovshi a devenit mămică!

 

 Ati ales numele copilului cu mult timp inainte de nasterea sa?

 

Elena Timotin-Matcovshi: Numele  viitorului copil a fost greu de ales, cam vreo 6-7 luni nu puteam decide care va fi.

Elena Timotin-Matcovshi a devenit mămică!

 

 S-au intimplat careva evenimente miraculoase pe parcursul sarcinii?

 

Elena Timotin-Matcovshi: Evenimente miraculoase in viata mea au fost multe. Una din ele a fost la ziua mea de nastere, cind sotul meu, necatind la faptul ca suntem casatoriti,  a ingenuncheat in fata mea daruindu-mi un inel si mi-a cerut mina.

Elena Timotin-Matcovshi a devenit mămică!

 

 Care vor fi cuvintele pe care i le vei spune bebeluşului când îl veţi lua pentru prima dată în braţe?

 

Elena Timotin-Matcovshi: Sincer nu m-am gindit, dar probabil îi voi spune “ Bine ai venit in aceasta lume minunata, in frumoasa noastra familie”.

Interviu pregătit de Ilona Tselihova

Make-up & Hairstyle: Iana Parnova, salonul "OAZIS"