mamaplus

Daniela Ciocanu, detalii exclusive despre maternitate: “Nu a fost posibil să o simt la piept în primele secunde de viață”

-
//
27.05.2019

Pe 16 mai, frumoasa blondă de la Jurnal TV a devenit mămică pentru prima dată. Aceasta a adus pe lume o fetiță, Miranda și iată că de mai bine de 10 zile, trăiește cele mai intense clipe din viața sa. Prezentatoarea TV ne-a vorbit despre naștere, despre persoanele care-i sunt mereu alături și despre miracolul care-i face viața mai frumoasă!

mamaplus

Cum s-a schimbat viața voastră după apariția fetiței?

Viața mea nu s-a schimbat după apariția ei, eu pur și simplu am început împreună cu ea o nouă viață, fără griji, grabă, program fixat, zile, nopți, noi pur și simplu savurăm fiecare secundă și ne bucurăm de această viață.

Ce ai simțit când ți-ai văzut pentru prima dată fetița?

Am avut o naștere cu complicații și nu a fost posibil să o simt pe piept în prima secundă de viață, dar a stat alături cât eram pe masa de operație, a deschis ochii săi albaștri și m-a privit, m-am uitat preț de 15 minute țintă la ea și ea cuminte stătea spre mine, după a fost dusă la tatăl ei, care a pus-o pe piept și legătură lor e ceva cosmic.

mamaplus

Ce dificultăți ai întâlnit în primele zile de după naștere?

Eram atât de fericită de venirea ei că nu am simțit nicio dificultatea, soțul a avut rol de mamă în primele două nopți, eu doar alăptam, după am gustat și eu din sentimentul divin, e magic să fii părine, m-am îndrăgostit de un milion de ori mai tare de soțul meu în rolul lui de tată, e foarte aproape de noi, grijuliu și chiar mai rezistent uneori decât mine. Mulțumesc universului pentru familia mea.

Cum e procesul de alăptare?

Alăptarea a început fără complicații, eu nu am omis masajul și prelucrarea pieptului până la naștere și masajul post natal. Nu am dureri și complicații, iar lapte e suficient și pentru rezerve.

mamaplus

Cât de mult se implică soțul tău în activitățile cu bebe?

Soțul mă susține mereu, sunt o norocoasă că e cu noi și ziua, și noaptea, îmi e ușor. Plus avem și două bunici care ne vizitează zilnic. Și noi nu ne supărăm, ba din contra, apreciem efortul și susținerea lor.

Ai apelat la o bonă sau la cineva care să te ajute?

Ocazional ne vizitează o moașă, care ne învață cum e să faci toaleta matinală, cum alăptez și alte lucruri importante pentru noi, care suntem pentru prima dată părinți, mai târziu probabil vom apela și la o bonă. Mult mai târziu.

Când planifici să te întorci la muncă?

Eu mereu muncesc, deși de la distanță, am proiecte pe care le monitorizez. La ecran revin în toamnă.

mamaplus