Cum să păstrăm forma sânilor după alăptare

Cum să păstrăm forma sânilor după alăptare

-
//
18.05.2016

O femeie care renunță la alăptarea naturală doar din cauza că se teme pentru aspectul exterior al sânilor săi face o mare greșeală! Modificările glandelor mamare încep cu mult înainte ca să apară laptele, întreaga perioadă de sarcină ele se pregătesc pentru acest proces important și se schimbă. Și dacă întrerupem brusc alăptarea sau nici nu o începem după ce a venit laptele, sânii își vor pierde pur și simplu forma, nereușind să se adapteze întâi la venirea laptelui, apoi la lipsa acestuia.

Cum să păstrăm forma sânilor după alăptare

După părerea specialiștilor, cea mai bună metodă de a păstra frumusețea sânilor este alăptarea îndelungată, iar încetarea alăptării trebuie să fie realizată treptat, pe parcursul a câteva luni. Atunci sânii vor reuși să se adapteze și, spre finalul perioadei de alăptare, vor reveni la forma și dimensiunea lor inițială.

Dar există și câteva secrete pe care trebuie să le cunoască toate mămicile care alăptează și care doresc ca sânii lor să rămână frumoși, să nu își piardă forma și să nu fie afectați de vergeturi.

Primul și cel mai important secret este organizarea corectă a alăptării. Dacă medicul nu a recomandat altceva, trebuie să aplicăm alăptarea liberă. Potrivit acestui regim, micuțul trebuie alăptat atunci când cere.

Dacă aveți prea mult lapte, după alăptarea bebelușului trebuie să îl stoarceți într-un vas steril cu ajutorul unei pompe speciale sau cu mâna. Problema este că dacă sânii sunt prea plini timp îndelungat, pielea se întinde, iar forma lor se pierde. În plus, laptele congelat la temperatura de -18°С poate fi păstrat timp îndelungat și veți obține astfel o adevărată mini-bancă de lapte natural.

Mămicile trebuie să urmărească ca ambii sâni să fie la fel de plini, iar aceasta înseamnă că dacă aveți lapte suficient și micuțul se satură, nu trebuie să schimbați sânul în timpul alăptării, ci să lăsați micuțul să golească un sân, iar la următoarea masă, după 1,5-2 ore, să îi oferiți celălalt sân. Unele mame poartă, pentru comoditate, o brățară, pe care o schimbă de pe o mână pe alta, pentru a nu uita la ce sân trebuie alăptat micuțul.

Este importantă și poziția de alăptat. Toate femeile știu că bustul frumos nu este compatibil cu dormitul pe burtă. Nici pozițiile de alăptat, în timpul cărora sânii „atârnă”, nu sunt recomandabile. Optime sunt pozițiile culcat și „leagăn”. Femeile care alăptează trebuie să încerce cât mai multe poziții, pentru a le alterna, antrenând diverși mușchi ai corpului și pieptului şi menținându-i astfel în tonus.

Importantă pentru menținerea frumuseții sânilor este și lenjeria pentru alăptat aleasă corect. Aceasta trebuie să fie confecționată din stofe elastice, care „cresc” odată cu volumul laptelui, cu bretele late și fără balene rigide. Sutienul pentru alăptat trebuie cumpărat după naștere, atunci când lactația a început, și trebuie probat în perioada în care sânii sunt plini. O mămică care alăptează trebuie să aibă cel puțin 2 sutiene – unul pentru alăptările de noapte (mai moale și mai delicat) și unul, mai strâns, pentru purtare permanentă.

Cum să păstrăm forma sânilor după alăptare

Cât privește procedurile cosmetice, au efect benefic asupra frumuseții sânilor:

  • Înotul în bazin.
  • Exercițiile pentru mușchii pieptului (nerecomandabile, totuși, femeilor care abia au început să alăpteze la sân. Acestea sunt potrivite pentru mămicile care alăptează de cel puțin 6-8 luni și care au trecut cu bine de cel puțin 2 crize de lactație)
  • Masajul pieptului cu uleiuri și creme speciale, pentru creșterea elasticității și fermității pielii. Optați pentru cele special concepute pentru femeile care alăptează, de regulă ele conțin vitamina E și nu trebuie îndepărtate de pe piele înainte de alăptat).
  • Dușurile contrastante.

Ce afectează sânii? Întreruperea bruscă a alăptatului. Mărirea bruscă a sânilor, apoi micșorarea lor la fel de rapidă. Pe lângă efectul cosmetic negativ, poate apărea staza laptelui sau chiar mastita.

Sânii sunt pentru femeie nu numai o mândrie, ci și un dar pe care îl face copilului său. Este ușor să păstrăm frumusețea sânilor, trebuie doar să avem încredere în natură și intuiția noastră.

Sursa