Cum să alegem articolele gonflabile pentru plajă

Cum să alegem articolele gonflabile pentru plajă

0
//
17.06.2016

Vara este în plină desfăşurare. Sezonul scăldatului a fost declarat deschis, iar toată lumea încearcă să petreacă zilele de odihnă şi concediile cât mai aproape de apă: la râu, lângă lac, la mare... Dacă micuţul dumneavoastră nu ştie încă să înoate, ar trebui să îi cumpăraţi unul dintre multele articole gonflabile pentru scăldat de pe piaţă, pentru ca baia să fie plăcută, sigură şi accesibilă.

Cum să alegem articolele gonflabile pentru plajă

Salteaua gonflabilă

Copilul poate înota sau sta pur şi simplu întins, urmărind viaţa subacvatică printr-un ochi transparent. Cablul de remorcare nu permite îndepărtarea saltelei în cazul în care copilul se ridică sau cade întâmplător de pe aceasta. Trăgând-o de frânghiuţă, părinţii pot plimba copilul pe apă. Dar saltele sunt utile şi pe mal: vă puteţi bronza pe ele sau pur şi simplu sta întinşi la umbră. 

Pluta gonflabilă

Este o construcţie gonflabilă lată, dreaptă, stabilă pe apă, de obicei sub formă de animale sau cort. Pentru siguranţa copiilor, plutele au borduri sau mânere gonflabile, de care aceştia se pot ţine în timpul scăldatului. Plutele sunt destinate pentru 1 sau 2-3 copii. Pe plută micuţii sunt doar pasageri, ei nu o pot conduce singuri.

Cum să alegem articolele gonflabile pentru plajă

Colacul gonflabil

Colacul gonflabil este, probabil, cel mai răspândit articol pentru scăldat, deşi este greu să îl numim cel mai comod şi sigur. Există o mulţime de colaci – de la cei clasici rotunzi până la articole sub forma unor animăluţe, de exemplu răţuşte, căluţi, ursuleţi etc. Modelele pentru cei mai mici sunt dotate cu suporturi tip chiloţel, pentru ca micuţul să nu alunece. Există modele cu zornăitoare şi alte jucării. Dar cel mai important este să alegem corect colacul după dimensiuni. E greşit să credem că cei mai siguri sunt colacii mari. Colacul trebuie să cuprindă exact talia înotătorului, de altfel micuţul pur şi simplu va aluneca. În schimb colacii sub formă de animale, oricât ar părea de straniu la prima vedere, au avantaje faţă de cele de formă clasică. Posibilitatea de a se ţine de capul animăluţului îl conferă stabilitate pe apă. Dar alegeţi modelul în aşa fel încât capul animalului să nu acopere câmpul vizual al micuţului.

Cum să alegem articolele gonflabile pentru plajă

Vesta gonflabilă

O alternativă bună pentru colac. Copilul se simte mai confortabil, poate să înoate singur, viteza deplasării este cu mult mai mare comparativ cu salteaua sau colacul. În plus, din punctul de vedere al securităţii, vesta este varianta cea mai sigură, cu condiţia că este aleasă corect. Dimensiunile vestei trebuie să corespundă vârstei copilului şi să se potrivească perfect pe corp. Nu cumpăraţi veste de mărimi mai mari, pentru că acestea vor aluneca. Dacă aţi făcut totul corect, încântarea copilului nu va avea margini! Îmbrăcat în vestă, el poate face chiar şi scufundări. În plus, nu va fi doborât de valuri şi nu va cădea, cum se întâmplă în cazul colacilor sau saltelelor.

Cum să alegem articolele gonflabile pentru plajă

Aripioarele gonflabile

Acestea sunt, probabil, cele mai mici articole pentru scăldat. Dar tocmai din această cauză mulţi copii nu le preferă. Multora le este greu să creadă că aceste obiecte micuţe îi vor ţine la suprafaţa apei. Dar aceasta este adevărat. Ele sunt destul de sigure. Cu ajutorul lor, copilul poate înota aproape că natural. Adică având corpul orizontal, şi nu vertical, ca în celelalte cazuri. Aripioarele trebuie îmbrăcate neapărat pe mal. Ele trebuie să fie suficient de strânse şi cât mai sus pe braţ, pentru ca să nu alunece în apă. În acelaşi timp ele nu trebuie să deranjeze şi să provoace disconfort.

Cum să alegem articolele gonflabile pentru plajă

Reguli generale de securitate

  • Nu lăsaţi nici pentru o secundă copilul singur în apă. Salteaua, colacul sau pluta se pot răsturna în orice moment – din cauza mişcărilor bruşte ale copilului, a unui val etc.
  • Jucându-se în apă copiii îşi pierd vigilenţa, dar adulţii nu trebuie să o facă în nici un caz. Pentru că orice clipă de neatenţie poate costa viaţa micuţului. Aceasta se referă şi la cazurile în care copilul se scaldă în vestă sau aripioare. Copilul se poate îneca cu apă la adâncime sau lângă mal, indiferent dacă are sau nu obiecte de scăldat.
  • De fiecare dată înainte şi după scăldat verificaţi cu atenţie ermeticitatea tuturor îmbinărilor şi supapelor. Supapele trebuie să fie bine închise, iar dacă acest lucru este posibil, şi încorporate.
  • Nu uscaţi articolele de scăldat la soare. Razele solare directe pot conduce la degradarea acestora. Mai bine păstraţi-le la umbră.

Cum să alegem articolele gonflabile pentru plajă

Alegeţi corect!

  • Articolele gonflabile de scăldat trebuie să corespundă exact vârstei copilului dumneavoastră. Aceasta trebuie să fie indicată în mod obligatoriu pe ambalaj (în loc de vârstă, producătorul poate indica parametrii de înălţime sau greutate ai copilului). La alegerea unui colac, a unei veste sau a aripioarelor, trebuie să le probaţi, obligatoriu în stare umflată.
  • Examinaţi cu atenţie îmbinările. Este mai bine ca acestea să fie interioare, ca să nu deranjeze pielea copilului. Dacă ele sunt totuşi exterioare, verificaţi să fie cât mai moi posibil.
  • Alegeţi articole care conţin mai multe secţiuni, nu una singură. În timpul scăldatului, chiar dacă supapa uneia dintre secţiuni se va deschide, celelalte îl vor ţine deasupra apei. Este mai greu şi mai incomod să le umflaţi, dar siguranţa trebuie să fie înainte de toate!
  • Supapele trebuie să aibă protecţie. Aceasta înseamnă că, dacă supapa se deschide întâmplător în apă, aerul va ieşi foarte încet, iar dumneavoastră veţi reuşi să observaţi că ceva nu este în regulă înainte ca micuţul să cadă în apă. Jucăriile cu supape de protecţie sunt mai greu de umflat, dar, cum am zis, siguranţa este mai importantă!

Cum să alegem articolele gonflabile pentru plajă

Sursa