mamaplus

Bloggerița Hellen Monroe: “Procesul de alăptare e tare plăcut acum, dar era extrem de complicat la început”

0
//
20.03.2019

În ajun de Crăciun, bloggerița a devenit mămică. Aceasta a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, căreia i-a pus numele Celine. Hellen a născut într-o clinică din Boston. Tânăra ne-a povestit cum este atitudinea medicilor de acolo, cât a durat depresia post-natală, cum a fost procesul de alăptare și cum împarte cu soțul ei, judocanul Valeriu Duminică, activitățile zilnice.

mamaplus

Cum s-a schimbat viața voastră după apariția fetiței?

Viața noastră s-a schimbat total, s-au schimbat prioritățile, acum am un job full time, e obositor, n-am să spun că este ușor, însă este suficient un zâmbet al copilului meu ca să șteargă toată oboseala.

Ce ai simțit când ți-ai văzut pentru prima dată fetița?

Am simțit un sentiment enorm de mândrie îmbinat cu fericire absolută, mi se părea un bebeluș perfect. Evident, tuturor mamelor li se pare că copilașul lor este cel mai frumos, deci, mă număr și eu printre ele. (zâmbește)

Ce dificultăți ai întâlnit în primele zile de după naștere?

Fiind în America, medicii din spital nu mi-au permis să mă întâlnesc cu multe dificultăți, mi-au explicat și m-au învățat multe lucruri care și acum îmi sunt de folos.

mamaplus

Ai avut depresie postnatală?

Probabil, da, am avut, dar câteva zile la început, plângeam frecvent, deși eram plină de fericire!!!

Cum a fost procesul de alăptare?

Inițial, procesul de alăptare mi s-a părut extrem de complicat, îmi venea greu cu poziția la sân, îmi explicau că dacă nu voi ține corect fetița, voi avea dureri mari de spate. Acum, m-am deprins și mi se pare un proces foarte plăcut, când îți hrănești puișorul, te privește în ochi și zâmbește. Sunt momente unice, pe care le simte doar o mămică care alăptează.

Cât de mult se implică soțul tău în activitățile cu bebe?

Soțul meu mă ajută foarte mult, chiar de la început s-a implicat activ, mă lasă să dorm, știa că somnul pentru mine constituia cea mai majoră problemă. (zâmbește) Fiecare avem obligațiunile noastre și orele zilei împărțite în așa fel, încât eu să am timp pentru somn, gătit și curățenie, iar el pentru muncă.  

Ai apelat la o bonă?

La moment nu mă ajută nimeni, ne descurcăm singuri, dar, pentru viitor, probabil voi apela la serviciile unei bone.

mamaplus

Cum reușești să combini jobul cu activitatea de mămică?

În această perioadă din viața mea, când totul este nou, în fiecare zi am parte de momente prețioase alături de fiica mea, mă strădui să-i ofer tot timpul și atenția de care are nevoie. Nu vreau să pierd niciun zîmbet sau sunet pe care îl emite, de aceea la moment bloggingul este pe planul doi, dar cu siguranță revin cu idei noi, cu experiențe pe care le voi împărtăși cu tinerele mămici!

Sursa: Mamaplus.MD