Mamaplus.MD continuă să publice cele mai bune, importante și drăgăstoase sfaturi ale mămicilor pentru copiii lor. De această dată, cu vorbe frumoase s-a împărtășit jurista Marina Morei.

10 sfaturi de la Marina Morei pentru fiica sa

“Micuța mea scumpă, Ellie! Tu înveți să trăiești și eu o fac împreună cu tine. Suntem împreună de 6 ani și a fost un drum enorm –perioada de dezvoltare, crize, alegeri... Recunosc că uneori era dificil pentru mine - oboseală, iritare, plictiseală și furie, sentimentul de viață într-o cușcă și o dorință nebună de a ieși din ea. Și anume tu, care ai atâta nevoie de mine și eu de tine, m-ai impus să mă schimb, să lucrez asupra mea, anume tu m-ai maturizat cu adevărat.

Aceste fraze nu sunt sfaturi, sunt "citatele" vieții mele, pe care vreau să ți le transmit. Viața ta este alegerea ta, dintr-un oarecare moment, ți-o vei construi singură și dacă vei avea nevoie de sfaturi, voi încerca să-ți fiu aproape și să ți le ofer. Dar până atunci doar CUNOAȘTE-LE ȘI ȚINE-LE MINTE:

  1. Lumea este condusă de Iubire: dragostea pentru viață, pentru oameni, animale. În lume este mai mult bine, crede în asta.
  2. Crede! Crede în tine, în părinții tăi și în cei mai apropiați oameni. Crede în Dumnezeu, în forțele superioare - ajută, îți spun sigur!
  3. Nu căuta o imagine frumoasă în nimeni și în nimic: Frumusețea este un concept relativ și trecător! Mai importante sunt binevoința, sinceritatea. Mai importantă este prietenia adevărată, inclusiv cu persoana cu care decizi să mergi împreună prin viață.   
  4. Răbdare, fetița mea! Învață să fii răbdătoare în orice situație dificilă. 
  5. Fii tu însăți, nu te adapta la clișeele vieții, tradiții străine pentru tine. Creează propriile tale tradiții, dar respectă-le și pe cele străine.
  6. Nu certa, nu da vina, nu evalua! Încearcă să înțelegi oamenii, chiar dacă ai fost tratată prost. Ei o fac din cauza lipsei de dragoste și a sufletului sărac. Îndepărtează-te de ei, nu te răzbuna, nu te distruge cu furie.
  7. Visează! Întotdeauna, peste tot, despre tot! Imaginează-ți, vizualizează, atrage dorința - și le vei avea pe toate!
  8. Nu-ți fie frică să greșești! Tuturor li se întâmplă, este inevitabil. Poate, sau chiar cel mai probabil, și eu acum greșesc și peste un an, după ce voi citi acest îndemn pentru tine, voi dori să-l schimb radical. Greșește, cazi, ridică-te, fă greșeli din nou - aceasta este viața, așa acumulăm experiență. Acest lucru este normal, nu este jenant!  
  9. Nu te strădui să fii perfectă: idealul este un model, este lipsit de individualitate, este neinteresant. Fii diferită, schimbă-te, caută-te. Lumea se schimbă, nu există nimic permanent, și sfaturile mamei se pot învechi. (zâmbește)
  10.  Străduiește-te! Străduiește-te să fii fericită! Viața este o muncă grea! Fericirea este o recompensă pentru muncă și efort! Încearcă să fii fericită - acest lucru nu este un sfat, aceasta este o mare dorință de-a mea și o rugăminte pentru tine!

Astăzi așa, păpușa mea! Neschimbate sunt doar dragostea mea pentru tine și marea fericire că m-ai ales pe mine!”

10 sfaturi de la Marina Morei pentru fiica sa

10 sfaturi de la Marina Morei pentru fiica sa

10 sfaturi de la Marina Morei pentru fiica sa