mamaplus.md

Cum alegem suzeta pentru bebeluș: 7 sfaturi pentru mame

-
//
03.11.2014

În primul an de viață reflexul de supt – este cel mai important pentru bebeluși. Atunci când suge, micuțul nu doar primește hrană din sânul mamei, dar își liniștește sistemul nervos. Unii copii permanent sug ceva . De aceea cerințele față de susete și țeține – sunt maximale.

Cum alegem suseta pentru bebeluș: 7 sfaturi pentru mame

 Cerințele față de țeține, care se îmbracă pe biberon nu se schimbă din generație în generație.

O țețină bună:

  • Este confecționată din materiale netoxice;
  • Nu trebuie să strice mușcătura copilului;
  • În cazul în care bebelușul este alimentat mixt, țețina nu trebuie să fie mai mare ca sfârcul mamei.

Rețineți câteva sfaturi în vederea alegerii susetei și a țeținei pentru ca copilul dvs. să fie sănătos și fericit!

 1. Cumpărați susete și țeține ale renumitor producători, care răspund cu propriul nume și toate actele necesare, prin care se confirmă calitatea produsului. O susetă ieftină din material necalitativ – nu este alegerea dvs.

 2. Țineți minte, că țeținele din latex natural au un termen limitat de utilizare. Această țețină trebuie schimbată după 4-6 săptămâni de utilizare regulată.

 3. Păstrați țețina mai departe de razele solare și dispozitivele de încălzire, pentru a nu distruge integritatea stratului superior.

 4. Pentru ca bebelușul să nu renunțe la alăptarea la sân și să nu-și strice mușcătura, faceți viața lui mai complicată: cumpărați-i o susetă sau țețină ortodontică! Aceasta a fost inventată acum mai bine de peste 60 de ani de către medicul german Muller. Avantajul principal al acestei susete – este forma maximal apropiată de sfârcul mamei. Țețina este confecționată astfel, încât îl face pe bebeluș să lucreze mai activ cu limba, buzele și maxilarele.

Cum alegem suseta pentru bebeluș: 7 sfaturi pentru mame

 5. Atunci când cumpărați o susetă sau o țețină trebuie să știți bine, ce urmează să facă bebelușul cu ajutorul ei. Dacă este vorba de terci, atunci țețina trebuie să aibă 2-3 găuri, iar pentru suc sau apă este suficientă și o singură gaură.

 6. Dacă bebelușul deseori suferă de colici, întrebați vânzătorul dacă țețina sau suseta pe care doriți să o cumpărați ajută împotriva colicilor. Majoritatea susetelor moderne sunt confecționate anume cu acest efect. Efectul anticolici – presupune prezența în țețină a unor supape speciale de aer, care previn nimerirea aerului în burtica bebelușului.

7. Știați că, medicii-pediatri nu pot ajunge la un consens – are nevoie sau nu bebelușul de susetă? Adevărul pare să fie undeva la mijloc. Dacă bebelușul plânge mult și este gata să bage în gură tot ce-i nimerește (degetul, plapuma, etc) merită să-i oferiți o susetă calitativă. În cazul în care copilul nu are nevoie stringentă de ea, nu trebuie să insistați și să-l obișnuiți cu suseta.

Cum alegem suseta pentru bebeluș: 7 sfaturi pentru mame