mamaplus

De ce nu ar trebui să adaugi niciodată zeamă de lămâie în ceaiul fierbinte

-
//
11.05.2020

Este adevărat că sucul de lămâie este minunat pentru sănătate și te poate ajuta în multe situații. La fel este și în cazul apei cu lămâie, a limonadei și altele. Totuși, se pare că zeama de lămâie adăugată în ceaiul fierbinte nu mai are același efect. Cel mai bine își face efectul atunci când este consumată în sucuri diluate sau ca atare. Atunci când este adăugată în apa fierbinte, lucrurile se schimbă…

Farmaciștii atrag atenția că atunci când este adăugată în băuturile calde, lămâia își pierde efectul antioxidant, ceea ce înseamnă că, în astfel de condiții, nivelul de vitamina C care ajunge în corp este egal cu 0.

“Cum să beneficiem de toate avantajele vitaminei C? Ferind-o de căldură! Am avut zilele astea privilegiul să stau de vorbă cu un farmacist de excepție. Și am profitat, punând întrebări despre o mulțime de substanțe și nutrienți, cu dorința de a găsi noutăți și remedii eficiente pentru sănătate. În cursul după-amiezii, cu ocazia ceaiului de la ora 5, am primit o avertizare neașteptată legată de banala felie de lămâie pe care vroiam să o pun în ceașcă: “Atenție, mi-a spus domnul farmacist, la peste 60 grade acidul ascorbic se transformă în ascorbați și își pierde efectul benefic antioxidant.”, susține nutriționista Mihaela Bilic.

Alternative benefice pentru zeama de lămâie: Infuzia de cătină

Cătina este mult mai bogata în vitamina C decât lămâia sau citricele și îți va susține intens sistemul imunitar. Așa că amestecurile cu cătină sau ceaiurile te vor ajuta să scapi de răceli sau gripe, în mod natural.

Așa cum bănuiai, și infuzia din fructe de cătină este foarte eficientă, așa că nu este musai să îți prepari doar suc. În special când ești pe fugă și ai vrea ceva mai rapid. Așadar, folosește fructe uscate de cătină, pe care ar bine este să le lași la infuzat cu apă fierbinte cel puțin 30 de minute.

Se va lăsa la infuzat după care se va consuma ceaiul pe parcursul întregii zile, sorbind din când în când. Atenție! Nu se va bea dintr-o dată, așa că bucură-te de acest ceai și nu te grăbi. Nu uita că acest ceai are în compoziție vitamine precum: A, B-urile, C și D2, D3. Cătina mai conține și aminoazici, acizi grași nesaturați, potasiu, calciu, magneziu, uleiuri esențiale, etc. Și să nu uităm de acidul folic.

Consuma cruditățile ca atare și nu găti intens mâncarea

Fără doar și poate că mâncarea gătită intens pierde mult din vitaminele și mineralele inițiale. Iar dacă vrei să iei vitamina C din alimente, nu uita că aceasta este afectată de procesul fierberii. Așa că ai face bine să consumi alimentele cu vitamina C cât mai puțin gătite. Sau crude, dacă este posibil.

Avem și vești bune. Ardeiul capia, roșiile, kiwi, broccoli, măceșele, coacăzele, merele, toate conțin vitamina C. Iar broccoli trebuie doar puțin înăbușit. Iar apoi îl poți servi cu puțin parmezan și ulei de măsline, o minune de garnitură sau gustare.

Pentru a consuma vitamina C în stare crudă, este esențial să consumăm zilnic salate de fructe, la care să adaugăm afine, zmeură, căpșune. De asemenea, salata verde, cu suc de lămâie, castraveți, ardei gras și puțina brânză feta sunt perfecte pentru sănătate.

Desigur că toate vitaminele sunt importante pentru menținerea imunității, așa că nu te baza doar pe vitamina C. În general, este bine să variem fructele și legumele și să mâncăm, prin rotație, din toate categoriile.