Știai că există alimente care încetinesc îmbătrânirea pielii? Este vorba despre așa-numitele „alimente antiaging”, alimente cu putere antioxidantă. De asemenea, acestea contracarează radicalii liberi prin prevenirea apariției unor boli precum hipertensiunea, osteoporoza, bolile cardiovasculare.
Ce înseamnă mâncare antiaging?
În principiu, înseamnă să mănânci bine. Obiceiurile alimentare incorecte activează genele îmbătrânirii, care trebuie, prin urmare, să fie înlocuite printr-o dietă bogată în alimente sănătoase și sărace în calorii, grăsimi și zaharuri. De asemenea, trebuie limitat consumul de sare. Pe lângă o dietă sănătoasă, este indicat să incluzi în stilul tău de viață și o activitate fizică regulată, precum și să-ți menții mintea activă. În plus, eliberarea organismului de excesul de toxine ajută ficatul să funcționeze.
Iată 8 alimente care încetinesc îmbătrânirea pielii:
1. Coacăze
Coacăzele sunt bogate în fibre solubile ce susțin sănătatea inimii și reglează nivelul glucozei din sânge. Coaja coacăzelor le face să fie incluse în categoria superalimentelor, deoarece este extrem de bogată în antioxidanți, vitamina C și vitamina K, toate aceste elemente fiind extrem de importante în prevenirea semnelor îmbătrânirii.
2. Pește
Peștele proaspăt nu trebuie să lipsească niciodată din dieta noastră. Cu un conținut scăzut de grăsimi, peștele poate fi gătit în multe feluri. Prin urmare, poate fi prezent în dieta noastră și de mai multe ori pe săptămână. Dar chiar dacă este consumat doar o dată pe săptămână, acesta ajută la încetinirea pierderii memoriei și îmbătrânirii pielii. Somonul, de exemplu, este bogat în Omega 3, acizi grași care dau energie mentală, dar care contribuie și la reglarea tensiunii arteriale și a funcției renale.
3. Legume cu frunze verzi
Legumele sunt, de fapt, toate utile pentru sănătatea noastră, dar cele verzi sunt în mod special de preferat. Spanacul, de exemplu, datorită vitaminei K pe care o conține, ajută la prevenirea osteoporozei și este foarte util pentru a încetini îmbătrânirea creierului. Morcovii sunt, de asemenea, excelenți în combaterea radicalilor liberi și în prevenirea problemelor cardiovasculare. Varza și broccoli ajută la întărirea memoriei.
4. Ouă pentru creier
Oul este un „instrument” util pentru consolidarea memoriei și capacității noastre de învățare. Conține vitamina B și un nutrient esențial, cum ar fi colina, care este esențială pentru multe funcții ale sistemului nervos.
5. Fructe roșii
Una dintre principalele caracteristici ale fructelor roșii este prezența mare a antioxidanților, fundamentali în „lupta” împotriva radicalilor liberi. Strugurii conțin fenol care ajută pielea să fie mai hidratată și elastică; căpșunile, bogate în vitaminele A și D, servesc la menținerea pielii mai puțin uscată și, prin urmare, mai moale și mai tânără. Nu mai vorbim de afine care sunt printre cei mai puternici antioxidanți, datorită conținutului lor de vitamine A, C, E și K. Afinele au o mulțime de aspecte pozitive pentru sănătatea noastră: ajută ficatul, previn bolile cardiovasculare, întăresc sistemul imun, protejează împotriva tumorilor.
6. Fructe uscate
Dozele sunt importante, nu trebuie exagerat, dar fructele uscate, prin bogăția lor de Omega 3 sunt excelente împotriva îmbătrânirii. Au rol protector pentru arterele noastre și stimulează procesele cognitive și memoria, mențin celulele creierului nostru în formare, ceea ce înseamnă că le mențin tinere.
7. Ulei de măsline, bun pentru inimă
Datorită prezenței antioxidanților, uleiul de măsline extravirgin este un aliment important pentru combaterea îmbătrânirii. De asemenea, un condiment care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.
8. Apă, ceai și chiar vin
Apa este de bază în dieta noastră. Prin consumul zilnic adecvat, corpul nostru rămâne hidratat și elimină toxinele. Printre băuturile cu o proprietate mare de detoxifiere și cu o puternică acțiune antioxidantă se află ceaiul Matcha. Smoothie-urile și sucurile de fructe și legume sunt, de asemenea, benefice pentru piele și organism, în general.
În cele din urmă, un pahar de vin roșu la masă ajută la combaterea radicalilor liberi, combate ridurile și, mai ales, ne oferă o bună dispoziție.