Gheorghii Șolari – brand director Filletti, persoană publică
În alimentația mea sănătoasă, importanță majoră o au terciurile, de diferite feluri. Vreau să vă împărtășesc rețeta celui mai sănătos, după părerea mea, terci, a celui din semințe de in. Am perfectat rețeta. Pentru justificarea rațională pot sublinia caracterul unic al beneficiului terciului din semințe de in. La categoria “Benefic” el ocupă locul de frunte!
Terciul din semințe de in, în comparație cu altele, conține o cantitate mare de proteine, vitamine esențiale А, Е, В1, В2, В5, В6, В9 B, grăsimi esențiale omega 3, omega 6. Apropo, compoziția de aminoacizi a proteinei seminței de in conține cele mai valoroase proteine de origine vegetală și, după compoziție, este asemănătoare cu cea ideală pentru om. Fiecare sămânță de in, după compoziție se aseamănă mai degrabă cu o nucă mică, decât cu o sămânță de cereale, precum consideră majoritatea. Cui îi pasă, să caute în Google "beneficiul terciului din semințe de in".
Terciul se prepară ușor: în râșnița de cafea se macină semințele de in, consider că semințele proaspăt măcinate sunt mult mai sănătoase, decât deja împachetate pentru a fi comercializate. Apoi, adaug la semințele măcinate o lingură de tărâțe de grâu – pentru a spori beneficiul super-terciului. Apoi, adaug apă fierbinte, astfel încât să acopere cu un centimetru terciul (ea va îmbiba toată apa), amestecăm, așteptăm până începe să fiarbă și stingem focul, se poate de adăugat puțin zahăr vanilat sau cacao.
Sunt un adept al terciurilor fără sare, zahăr și lapte, pentru că laptele împiedică digestia și asimilarea terciului, laptele trebuie consumat separat, preferabil de capră.
În timp ce terciul începe să fiarbă, în blender mărunțim o banană pentru o porție de terci și așezăm masa obținută pe fundul farfuriei, apoi adăugăm terciul și restul bananei peste terci. Nu amestecăm tare. Apoi adăugăm fructele de pădure, vara proaspete, iarna folosesc fructele de pădure înghețate - afine, mure și coacăză, acum se comercializează cele produse în Moldova și nu sunt scumpe. Adaug și gutuie, tăiată cuburi, când este comercializată.
Atât! Super-terciul este preparat! Se mănâncă repede, pentru că repede se răcește. Sunt dependent de această “bunătate” și deja mi-am învățat și toate rudele, în afară de una, care consideră că răcitura și cartofii prăjiți – e mâncarea adevărată.
Și acum vă vom povesti încă ceva despre cură de slăbire cu terci:
1 zi: fulgi de ovăs (terci din fulgi de ovăs)
2 zi: orez (terci din orez)
3 zi: hrișcă (terci din hrișcă)
4 zi: orez (terci din orez)
5 zi: fulgi de ovăs (terci de ovăs)
Cura de slăbire cu terciuri – este una din modalitățile de curățare confortabilă a organismului. Terciul posedă efectul de perie, care curăță pereții organelor interne de deșeuri, tocsine și le evacuează. Timp de 10 zile, trebuie să consumați numai terciuri – de orez, hrișcă, mei, grâu. Înainte de a fierbe terciul, crupele se spală bine. Se fierb terciurile doar pe apă. Fără a se adăuga sare, condimente, lapte și unt. În perioada curei de slăbire cu terciuri, puteți consuma ce cantitate de terci doriți și când doriți: oricând vă este foame, mâncați o lingură de terci. Nu este permis să vă înfometați, chiar pe o perioadă scurtă de timp. Se bea cât mai puțin posibil, doar apă, mai bine minerală, și doar cu jumătate de oră înainte de masă sau peste 30 minute după mâncare.