Dacă ești gravidă și te întrebi cât de sănătos ar fi să consumi zilnic iaurt, s-ar putea să găsești câteva răspunsuri în articolul de față. Vestea bună despre iaurt este că acesta scade colesterolul ”rău”. Cu alte cuvinte, conține sisteme probiotice, probiotic însemnând “pentru viață”. Microbii cu roluri pozitive din iaurt se războiesc și trebuie să învingă bacteriile de putrefacție ce produc toxine în intestinul gros, ce astfel este agresat de substanțe cancerigene.

Iaurtul este și un antrenor talentat al sistemului imunitar, el mobilizând armata de autoapărare a organismului. Tot acest personaj binefăcător numit iaurt scade colesterolul rău. De aceea, este recomandabil că omul să consume zilnic iaurt, chefir, lapte bătut și alte lactate obținute prin fermentație.

În iaurtul preparat din lapte și culturi de bacterii se află o microfloră probiotică. Adică, în iaurtul fără conservanți sau alte adaosuri există niște microbi buni, care omoară microflora rea din intestinul gros.

Enzimele animă toate procesele din organism, sunt catalizatorii reacțiilor care construiesc sau demolează elementele organismului. Pentru a ne completa rezerva de enzime trebuie să mâncăm fructe și legume proaspete, care conțin peste 90% apă vie. Enzimele se dezactivează atât la temperaturi scăzute, dar și la cald, la peste 40 de grade. Enzimele se strică și dacă alimentele sunt ținute în frigider sau dacă sunt prelucrate la temperaturi înalte.

Răspunsul este: Da, iaurtul se poate consuma în timpul sarcinii!

La fel ca toate produsele lactate, asigurați-vă că iaurtul este fabricat din lapte pasteurizat. Cele mai multe iaurturi sunt pasteurizate, deci trebuie doar să verificați eticheta.

Iaurtul este o gustare rapidă, minunată și sănătoasă. Este plin de calciu, care este esențial pentru buna dezvoltare a copilului. În plus, are o mulțime de probiotice, care nu numai că țin digestia regulate, dar vă și ajuta să vă simțiți mai bine în timpul sarcinii, ajutând în același timp și la dezvoltarea bebelușului din burtică.