mamaplus

Cum să afli dacă ești însărcinată cu ajutorul unei picături de iod?

-
//
22.11.2021

Dacă menstruația întârzie câteva zile și te gândești că s-ar putea să fii însărcinată, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este un test de sarcină. Totuși, pe lângă testele clasice de sarcină pe care le găsești în orice farmacie, ai putea încerca o altă metodă care presupune folosirea unei picături de iod. Chiar dacă nu este 100% eficient, statisticile spun că un asemenea test poate identifica o sarcină.

Înainte de a efectua testul, este necesar să colectezi urina de dimineață într-un recipient dezinfectat și uscat, după care iei o pipetă și picuri o singură picătură de iod. Așteptă câteva secunde înainte de a interpreta rezultatele

  • Prima modalitate: Dacă picătura de iod și-a păstrat forma inițială și nu s-a dizolvat în urină, ești însărcinată. Dacă picătura s-a dizolvat imediat, nu ești însărcinată. În cazul în care picătura de iod ajunge la fundul recipientului, iar apoi revine la suprafață și nu se dizolvă – este posibil să fii însărcinată!
     
  • A doua modalitate: Umezește o bucată de foaie albă cu urină și picură iod pe ea. În acest caz ar trebui să fii atentă la culoare. Nuanțele mov sau lila sunt echivalente cu cele două liniuțe de pe testul de sarcină, iar culorile maro sau albastru închis semnifică lipsa sarcinii.

Este foarte important să faci această procedură după dușul de dimineață, dar fără folosirea unor săpunuri sau geluri intime pe bază de coloranți sau aromatizatori. Reacția chimică cu iodul va oferi astfel rezultate eronate. Dezinfectează bine recipientul prin fierbere sau prelucrarea cu vapori fierbinți. Este important ca înainte de efectuarea testului recipientul să aibă temperatura camerei.