Poți consuma mărar atât timp cât îl folosești în cantități mici. Dar evită uleiurile esențiale de mărar în timpul sarcinii deoarece pot fi dăunătoare atât ție, cât și sănătății bebelușului din burtică.
Consumul excesiv de mărar, în timpul sarcinii, poate „încuraja” menstruația și, astfel, să-ți pună sarcina în pericol. Deși semințele și frunzele mărarului oferă câteva efecte medicinale, sfatul ar fi să înlături orice fel de doză terapeutică în ceea ce le privește, potrivit unui almanah cu remedii naturiste.
Femeile însărcinate trebuie să evite uleiul esențial de mărar atât pentru uz intern, cât și pentru cel extern. După ce ai născut, uleiul esențial de mărar stimulează lactația și îmbunătățește calitatea laptelui mamar. Totodată acest tip de ulei are efecte carminative (de ameliorare a durerilor).
Iată care sunt beneficiile consumului potrivit de mărar, în timpul sarcinii:
- Te protejează împotriva infecțiilor bacteriene;
- Are o putere antioxidantă mare, de aceea mărarul va neutraliza radicalii liberi din organism;
- Promovează sănătatea oaselor protejându-te de riscul apariției osteoporozei în timpul sarcinii;
- Reglează nivelurile de colesterol și de glucoză din sânge;
- Tratează anemia datorită conținutului important de fier;
- Îți detoxifiază organismul;
- Acționează ca un dezinfectant protejându-te de riscul apariției dizenteriei, o inflamație acută a intestinului, în special al colonului;
- Ajută la creșterea fătului din burtică.
Care sunt efectele mai puțin plăcute ale consumului de mărar în timpul sarcinii?
Consumul excesiv dăunează sănătății tale. Astfel, prea mult mărar poate însemna stimularea menstruației în timpul sarcinii, avort spontan și iritație a pielii.
Specialistul îți poate recomanda, în funcție de nevoile tale, ce ierburi sau remedii naturale ai putea folosi în timpul sarcinii. Pentru că fiecare sarcină și mămică sunt unice, ideal ar fi să stai de vorbă cu un specialist în homeopatie sau naturopatie.
Alte ierburi potențial sigure pentru a fi consumate, în cantități moderate, în timpul sarcinii ar fi: ceai din frunze din zmeur; mentă; rădăcină de ghimbir; ovăz; usturoi.