În timpul sarcinii nu este chiar bine să stai prea mult la soare chiar dacă îți dorești să te bronzezi. Te poți bronza în siguranță dacă îți iei niște măsuri de precauție despre care vom vorbi mai jos.
Folosește o cremă de protecție destinată femeilor gravide, cu o protecție de SPF 30 și acoperă-te cu ceva când poți. Nu te expune la orele cele mai călduroase care sunt și cele mai periculoase.
Poți purta pălării foarte largi, sta la umbră și bea destulă apă. Chiar dacă adori bronzul auriu pe pielea ta, trebuie să pui siguranța ta și a celui mic înainte de look și sex appeal.
În timpul sarcinii hormonii joacă un rol important în viața femeii gravide pentru că aduc cu sine o sensibilitate la razele soarelui.
Astfel în loc să producă un bronz minunat, s-ar putea să facă rău pielii producându-i o culoare care se numește „mască de sarcină”.
Pete întunecate apar pe corpul femeii gravide, în special pe frunte, obraji și pe buza de sus datorită unei pigmentații mai intense. Aceste pete dispar, de obicei, după naștere sau după prima alăptare.
Soarele poate face aceste pete să se închidă și mai mult la culoare permanent. Este mai bine să folosești loțiune de plajă sau un autobronzant pentru a fi sigură că ești in siguranță.
Autobronzantele și sarcina:
Loțiunile autobronzante nu îți afectează pielea sau țesuturile. Ingredientele active reacționează la pielea moartă de pe suprafața pielii astfel bronzând-o în mod artificial.
Ce conține un autobronzant? Ingredientul activ din loțiune este dehidroxiacetonă, un compus care colorează pielea fără să o deterioreze. Acesta se găsește în trestia și sfecla de zahăr.
Produsele cumpărate din magazin conțin de obicei 3-5% DHA, iar cele profesionale conțin 5-15% DHA.
Este sigur din punct de vedere medical? Studiile spun că doar 0.5% din DHA este absorbit de piele și acest procent este în regulă în timpul sarcinii. Dacă folosești un spray autobronzant, nu e ok.
DHA-ul din spray se absoarbe într-o cantitate mai mare prin faptul că îl inhalezi pe nas, gură și plămâni. Astfel devine periculos pentru cel mic prin faptul că se transmite prin placentă.
Bronzul ține, de obicei, câteva zile, iar după epilare și exfoliere dispare încet-încet. De aceea este bine să faci ritualul cu epilarea și exfolierea înainte de bronzare pentru a ține cât mai mult.
Nu face exerciții sau duș 7-8 ore după bronzare și nu folosi produse care exfoliază profund. Evită și produsele care conțin alcool pentru că îți fac bronzul să dispară.
Pentru a menține bronzul cât mai mult, poți folosi o cremă care să-ți hidrateze și să-ți înmoaie pielea.
Metode interzise de bronzare:
Pastile de bronzare: acestea folosesc un ingredient activ care este interzis de autorități. Efectele secundare pot include îmbolnăvirea ochilor, probleme cu ficatul, amețeli, crampe, diaree, mâncărimi profunde.
Bronzarea la salon: spre desosebire de modul de acțiune al luminii UV expunerea pielii la o temperatură ridicată pentru a grăbi bronzarea poate duce la spina bifida.
Știm toate ce înseamnă să vrei să arăți bine chiar dacă ai rămas însărcinată. Înainte de a lua o decizie pentru tine, pune în balanță și sănătatea bebelușului.