mamaplus

Inna Colbasiuc, despre maternitate: „Cu o săptămână înainte de naștere eram cățărată pe pervaz, schimbam perdelele”

-
//
19.11.2019

În data de 26 septembrie curent, actrița Inna Colbasiuc a născut un băiat. Tânăra mămică a povestit, în cadrul unei emisiuni TV, despre cum au decurs cele nouă luni de sarcină, dar și cum i-a venit ideea să fotografieze nașterea copilului.

„Eu nu am complexe. Văzând filmulețul, în care nu-i nimic indecent, mi s-a părut ceva foarte frumos. Am zis că vreau să împărtășesc această ședință foto, cu scopul de a inspira și alte mămici. Consider că e destul de ok și decent să postez așa ceva.

Nu am primit doar mesaje de laudă, am avut parte și de unele proaste, la care, vrei sau nu vrei, tragi atenția. Cred că dacă era și mai dureros decât a fost, la fel aș fi dorit să am ca amintire aceste imagini.”

Să fii mamă, în general, nu-i o meserie deloc ușoară. Fie că naști un băiat, fie că naști o fată, responsabilitatea e aceeași.

„Am impresia că și în cazul fetei e tot așa. Ți se dau toate peste cap, ești obosită, nu reușești, pe alocuri nu știi cum să reacționezi... E totul nou.

Pentru mine e foarte complicat și e o mare responsabilitate, pentru că a avea un copil nu e pur și simplu „Am făcut un copil”. Trebuie să-ți asumi asta.”

Inna, curajoasă de fire, recunoaște că, deși sfârșitul sarcinii a fost mai dificil, totuși această perioadă a decurs ușor, fără probleme. Proaspăta mămică susține că a fost o graviduță activă, întrucât a făcut multă mișcare și nu a stat închisă-n casă.

„Am avut o sarcină ușoară. Fiecare persoană are pragul său de durere. Pentru mine a fost o sarcină normală. Puțin mai greu mi-a fost în ultimele luni, când corpul suferă anumite schimbări, când kilogramele sunt mai multe. Cu o săptămână înainte de naștere eram cățărată pe pervaz, schimbam perdelele. Nu neg, sunt sarcini complicate, cu probleme, care te țin mai mult culcată. Dar dacă totul este bine, atunci trebuie să ne comportăm ca atare.”

Procesul nașterii a durat 15 minute, iar pentru a fi pregătită în totalitate de acest moment, actrița a apelat la cursuri dedicate viitoarelor mame.

„La fel și nașterea a fost una frumoasă, însă nu pot să spun ușoară. Un lucru pe care-l știam și înainte de cursuri este respirația, care m-a ajutat foarte mult, și că totul este de la natură și durerea trece. 

Am apelat la epidurală, am discutat cu doctorul și am ajuns la concluzia că-i bine s-o iau, pentru că eu foarte mult țineam să nasc natural. Soțul meu a fost alături de mine, dar fiind sensibil, nu dorea să asiste la naștere. Eu nici nu am insistat.”

Deși aveau o relație frumoasă și până la apariția copilului, odată ce au devenit părinți, Inna și Denis s-au apropiat și mai mult. Cei doi soți sunt foarte fericiți și deja fac planuri de viitor pentru micuțul Matei.

„Relația s-a schimbat spre bine. Ea și era una frumoasă, dar după asta el a devenit atât de responsabil și grijuliu, deși eu îmi dădeam seama că el va fi un tată foarte bun.

Avem idei și dorințe diferite. Eu vreau să fie artist, dar nu pentru că eu sunt artistă, ci pentru că așa-mi pare mie că i s-ar potrivi lui această meserie. Dar nu actor, ci un artist. Soțul îl vede marinar sau pilot, dar eu am zis că până la urmă noi vrem multe, însă copilul își va alege singur calea în viață.”