Aceste locuri de joacă sunt preferatele copiilor, pentru că ei adoră să se scufunde printre mingiile de plastic, nu-i așa? Să știi însă că un studiu recent realizat de specialiști de la University of North Georgia arată că piscinele cu bile sunt un adevărat cuib pentru germeni și bacterii, unele chiar foarte periculoase pentru om.

mamaplus

Specialiștii care au făcut studiul și-au propus să determine tipul și numărul de microorganisme care se găsesc în astfel de piscine. Prin urmare, au analizat câteva bile alese aleatoriu din piscinele cu bile folosite în clinici și spitale de fizioterapie pediatrică, foarte similare cu cele care se află în parcurile de distracții sau în locurile de joacă pentru copii.

Rezultatele sunt îngrijorătoare

Cercetătorii au identificat o mulțime de tipuri de bacterii pe fiecare minge, cum ar fi Staphylococcus Hominis, (responsabil pentru infecții sangvine și septicemie), Acinetobacter lwoffii (care poate duce la septicemie, pneumonie, meningită, infecții ale tractului urinar și ale pielii), bacterii enterice (regăsite în mod normal în intestine) și microorganisme asociate în general cu animalele.

Riscurile contractării acestor bacterii sunt mai mari la copiii cu leziuni cutanate (pentru că pielea este poarta de intrare în corp a multor microorganisme) și la cei cu imunitate scăzută.

Potrivit studiului, pentru a reduce riscurile asociate cu acești germeni, piscinele cu bile ar trebui să facă obiectul unor protocoale de dezinfectare standardizate. De obicei, însă, este greu de crezut că astfel de locuri sunt curățate zilnic sau măcar săptămânal, ceea ce le transformă într-o baie de bacterii, nu într-o baie de mingi colorate.

Sursa