O femeie a născut în Oceanul Pacific singură, fără sprijinul medicilor. Josy Peukert, o femeie în vârstă de 37 ani, a devenit virală imediat după ce a spus povestea nașterii pe care a perceput-o drept eliberatoare. Vestea dată de proaspăta mămică a făcut înconjurul internetului, iar video-ul a strâns peste 200.000 de vizualizări.

Josy este mama a patru copii și a ales să nască singură a patra oară. Ea a povestit că pe durata sarcinii a refuzat să facă vreo ecografie. În video-ul care a devenit viral, Josy apare pe malul apei, fără lenjerie intimă, fiind în apă în timp ce valurile se lovesc de spatele ei. Ea a fost însoțită pe Plaja Majagual, Nicaragua, doar de partenerul ei Benni Cornelius, în vârstă de 42 ani.

Josy a povestit că valurile aveau același ritm cu contracțiile ei, iar asta o făcea să se simtă foarte bine și să îi mai aline din dureri. Femeia a devenit un exemplu de putere și curaj pentru alte tinere mămici.

Medicii nu recomandă astfel de nașteri

Experții în medicină din întreaga lume nu sunt de acord cu astfel de nașteri, după ce un caz dificil în 2018 le-a atras atenția tuturor. În urmă cu 4 ani, o femeie a încercat să nască singură, fără ajutor specializat, iar nașterea a durat 6 zile, după care fiul ei s-a născut mort.

Josy și-a explicat însă decizia: “Mi-a venit această idee că vreau să nasc singură în ocean și pentru că erau prielnice condițiile în acea zi, am făcut-o”.

Când a simțit că încep contracțiile, Josy și-a dus ceilalți 3 copii la niște prieteni și ea și Benni au plecat în drum spre plajă. Josy pregătise un kit de naștere care a inclus prosoape, un bol cu o plasă cu care a prins placenta în apă, șervețele de hârtie și o bucată mai mare de pânză.

”Mi-am născut copilul direct în ocean”

“După ce l-am născut pe Boghi și l-am învelit în prosoape, m-am întors în ocean pentru a mă revigora. Apoi m-am îmbrăcat, am împachetat totul și ne-am dus acasa, apoi ne-am pus în pat toți 3. Mai târziu în acea seară l-am cântărit pe Bodhi folosind un cântar pentru bagaje. Avea 3,5 kilograme”, spune Josy.

Motivul pentru care ea a vrut să nască fără ajutor specializat a fost faptul că medicii și moașele, din punctul ei de vedere, umbreau cât de puternic poate fi corpul femeii în momentele nașterii.

“Am vrut să nu am nicio grijă măcar o dată. Prima mea naștere a fost traumatizantă, într-o clinică, a doua naștere a fost acasă, iar la a treia naștere am zis că nu mai vreau nici moașă. Nu mi-a fost frică și nici nu m-am îngrijorat atunci când am decis să aduc pe lume un nou suflet, doar eu, partenerul meu și valurile. A fost frumos”, a mai completat Josy.

Josy l-a botezat pe fiul ei Bodhi Amor Ocean Cornelius și a fost născut pe 27 februarie 2022.