Enunțurile următoare vă pot pune pe gânduri, dar totodată scot în evidență misterul care planează asupra capabilităților ființei umane.
1. Dacă nu te miști timp de 15 minute, vei adormi.
2. În primele 3 secunde când te trezești, nu-ți vei aminti nimic.
3. Este posibil ca oamenii care nu sunt capabili să identifice sarcasmul și minciuna să sufere de demență, un declin continuu al creierului.
4. Studiile arată că dacă vorbești și te încurajezi in fața oglinzii, vei fi mai puternic din punct de vedere mental.
5. Oamenii timizi sunt mai inteligenți și mai demni de încredere.
6. Adesea, când o persoană începe să plângă, aceasta își va aminti și alte evenimente triste care îi vor amplifica starea de plâns.
7. Corpul uman paralizează parțial în timpul somnului pentru a se proteja preventiv de posibile vătămări auto-induse.
8. Atunci când ești trist, vei simți că toți cei din jurul tău sunt fericiți.
9. Gâdilatul era, de fapt, o metoda de tortură.
10. Când strănuți, mori pentru o secundă.
11. Persoanele care-și petrec mai mult timp la soare au șanse mai mari să fie fericite.
12. A fi singur, antisocial și fără a avea prieteni prezintă același risc asupra sănătății ca fumatul unui pachet de țigări pe zi.
13. Psihologii spun că depresia este adeseori rezultatul gânditului în exces, creând probleme care inițial nu existau.
14. Un studiu al universității Harvard sugerează că persoanele ale căror atenție este ușor de distras, sunt mai creative.
15. Durerea emoțională reconfigurează mintea umană, cauzând schimbări dramatice la cei mai mulți oameni.
16. Depresia se clasează pe locul 4, la nivel mondial, ca o cauză a dizabilității și a morții timpurii, conform Studiului asupra poverii globale a bolii (Global Burden of Disease Study – GBD).
17. Oamenii cu încrederea de sine scăzută sunt cu 80% mai predispuși să îi critice pe alții, pentru a-i pune pe un nivel inferior față de ei, cu scopul de a se simți mai bine, mai tari, mai inteligenți.
18. Oamenii care sunt impulsionați sa corecteze gramatica altora suferă, de fapt, de o formă de tulburare obsesiv-compulsivă, denumită Sindromul Pedantismului Gramatical (Grammar Pedantry Syndrome).
19. Bârfa declanșează substanțe chimice în creier, care îi fac pe oameni să devină mai fericiți și să trăiască mai mult.