Meseria de medic este una dintre cele mai importante și apreciate și vine la pachet nu doar cu pasiune, empatie, dorința de a ajuta oamenii, ci și cu multă muncă, mii de diagnostice și de rețete scrise. Scrisul de mână indescifrabil al medicilor a devenit un fapt comun, dar sunt cazuri în care o caligrafie ilizibilă poate deveni problematică pentru pacienți.

Cazurile în care absolut nimeni, nici măcar alți medici sau farmaciști, nu înțelege ce a scris un coleg de-al lor sunt destul de rare.

Cu toate astea, un pacient din Satu Mare s-a confruntat, zilele trecute, cu o astfel de situație. O rețetă scrisă de un medic a devenit virală pe Internet, după ce nimeni nu a putut să descifreze scrisul. Medicul curant i-a dat o rețetă care a rămas un mister până în ziua de azi. Nu doar că farmaciștii nu au înțeles nimic din ce scria în această rețetă, dar chiar colegii medicului au reuşit performanța de a nu înțelege nimic.

mamaplus

Doctorii scriu urât. Și acest lucru nu se întâmplă doar la noi, ci în toată lumea. Conform FactsWT.com, un raport oficial al Institutului de Medicină din Statele Unite ale Americii arată că în fiecare an peste 7.000 de pacienți mor pentru că rețelele lor sunt scrise foarte urât şi din această cauză tratamentul este interpretat greşit.