Scurtele sărbători de mai ne permit să facem o mică pauză înainte de finalul anului de învățămînt. Vremea bună ne permite să petrecem timpul în aer liber cu întreaga familie. Ca acele zile de glorie să nu treacă în zădar, gîndiți-vă din timp ce ar fi interesant și util pentru copilul dumneavoastră.

Cum pot fi sărbătorite sărbătorile de mai cu copiii

Instrucțiuni

1. Porniți într-o scurtă călătorie. Zilele libere vă vor permite să faceți călătorii cu mașina în afara Chișinăului.

Mănăstiri și biserici: Mănăstirea "Căpriana", Mănăstirea "Hîncu", Mănăstirea "Saharna", "Țîpova", Mănăstirea "Curchi", Mănăstirea "Frumoasa", Mănăstirea "Cosăuți", Mănăstirea "Japca", Biserica Adormirea Maicii Domnului.

Muzee: casa-muzeu " Alexei Mateevici " din s. Zaim, casa-muzeu a lui Pușkin, Casa - muzeu "Constantin Stamati", Casa-muzeu "Igor Vieru", Complexul "Orheiul Vechi ", Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Muzeul Național de Arheologie și Istorie a Moldovei, Muzeul de meșteșuguri populare și Artizanat din s. Ivancia, Muzeul Național Găgăuz de istorie și etnografie "D. Cara - Ciobanu".

Conacuri: Conacul " Zamfir Ralli - Arbore ", curtea de vînători Maniuc Beia.

Rezervații științifice: rezervația "Pădurea Domnească", rezervția "Codrii", rezervația "Iagarlîc", rezervația "Prutul de Jos", rezervația " Plaiul Fagului".

Obiecte ale naturii: Peștera "Emil Racoviță " ("Cenușareasa"), monumentul naturii " Pragurile Prutului", monumentul naturii "Suta de Movile", parcul Țaul.

Important este să nu supraîncărcați copilul cu informații, pentru că, după o scurtă vacanță reia procesul de studiu. Pregătiți în prealabil informații cu privire la locurile care vor fi interesante pentru copiii dumneavoastră. În același timp, puteți vizita rudele care locuiesc în alt oraș.

2. Completați excursile anuale de primăvară la vilă. Ca copilului să nu-i fie trist și plictisitor acolo, invitați prieteni care au copii de aceeași vârstă sau invitați cîțiva colegi. Chiar și curățenia în casă și grădină, poate fi transformată  într-o aventură, așa că nu vă fie frică să propuneți munci plictisitoare, dar sub formă de concurență. Câștigătorii, desigur, se aleg cu un premiu. În plus, vă puteți motiva copilul să petreacă noaptea în aer liber într-un cort în cazul în care vremea vă permite sau să  pescuiască de dimineață.

Cum pot fi sărbătorite sărbătorile de mai cu copiii

3. Alcătuiți un program variat și interesant de divertisment în oraș, în cazul în care planurile tale nu includ călătoria. Aveți posibilitatea să faceți o plimbare lungă în parc, în prealabil, se pregătește mâncarea pentru păsări și veverițe, se hrănesc păsările din palmă. Organizați un picnic clasic, cu sandwich-uri și chiar ceai în parc. După-amiază, puteți lua copiii la cinema sau bowling.

4. Nu uitați să povestiți despre Ziua Victoriei sau să reîmprospătați cunoștințele cu privire la această sărbătoare. Subliniați importanța acestei zile pentru țara noastră, în general și în special pentru copil. Priviți Parada Victoriei din Piața Roșie la televizor, încercați să-i interesați despre echipamentului militar. În timpul plimbărilor oferiți flori veteranilor. Acest lucru este util pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și de extindere a orizontului, pentru că persoanele în vârstă pot spune o mulțime de lucruri interesante. Dacă familia ta are oameni care au trecut prin Marele Război al Patriei, organizați o sărbătoare pentru ei cu participarea copilului.