Pe lângă activitățile sale de bază, interpreta Cristina Scarlat are grijă să monitorizeze zilnic cum participă la lecțiile online copiii săi aflați deja la vârsta adolescenței. Fiica cea mică Sofia studiază în clasa a șasea la Liceul de muzică ”Ciprian Porumbescu”, iar fiul mai mare, Ionuț, are 16 ani și este elev în clasa a noua la Liceul Teoretic ”Spiru Haret” din capitală. La fel ca mulți alți părinți, Cristina este dezamăgită de modul în care se desfășoară lecțiile în regim online, mai ales dacă este vorba despre ora de cor. Misiune aproape imposibilă.

”Urmăream cum fac orele online elevii de la liceul Ciprian Porumbescu și anume lecția de cor. Eu nu mai vorbesc de celelalte lecții… Lecția de cor e foarte bizară, e ca o comedie… Eu în general nu cred în lecțiile online, eu sunt profesoară de canto și nu prea fac ore online. Este o perioadă foarte complicată pentru toți, dar mai ales pentru profesori. Ca să stăpânești o clasă de copii șmecheri și năstrușnici, ca să nu spun altfel, e complicat. Eu mă închin în fața profesorilor, habar nu am cum le reușește. Eu sunt alături de copii și îmi ies din toate malurile, dar nu știu cum profesorii reușesc să-și stăpânească emoțiile.”, a povestit Cristina Scarlat în cadrul emisiunii Telemagazin de la Canal 2.

Cristina spune că deși lecțiile individuale se desfășoară cu regularitate, totuși, nivelul de cunoștințe al elevilor are de suferit foarte mult.

mamaplus

”Evident că se simte această scădere a nivelului copiilor, deși ei muncesc foarte mult de sine stătător, dar se simte tare această lipsă de pedagog alături de elev. Pentru copii este o chestie de joc mai mult, ei nu sunt conștienți cât de importantă este această perioadă. Să recunoaștem – cei care au de învățat, învață și la școală, și acasă și pe lună dacă trebuie.”, mai spune artista.

Deși monitorizează atent cum se desfășoară procesul de învățământ la distanță în cazul copiilor săi, Cristina spune că nu-i prea poate ajuta cu multe sfaturi și sugestii.

”Eu cu lecțiile nu am nicio șansă să-i ajut. Ceea ce am învățat eu la școală pe timpuri a fost una, ce învață ei este altceva. Copiii mei sunt la o vârstă foarte complicată și au nevoie de mai multă libertate, iar eu respect această necesitate și încerc să nu-i atac cu prezența mea prea mult. Eu chiar îmi doresc ca noi să nu pierdem aceste generații de copii, să nu ne trezim cu analfabeți. Poate că exagerez, dar cu siguranță noi pierdem foarte mult.”, a conchis Cristina Scarlat.

mamaplus