De multe ori, vorbele pe care le spunem celor din jur îi rănesc la fel de mult ca un comportament violent. De altfel, violența verbală este considerată un abuz și însoțește alte acțiuni de hărțuire. Pentru că orice copil a fost măcar o dată întristat de vorbele cuiva, putem trezi compasiunea copiilor printr-o activitate care îmbină dezvoltarea personală și limba engleză.

Comunicare nonviolentă pe înțelesul copiilor. Înainte de a vorbi...GÂNDEȘTE!

De ce ai nevoie:

  • Hărtie colorată
  • Carioci
  • Foarfecă
  • Lipici

Cum se realizează:

Decupează cinci inimi, un cerc, o tulpină și două frunze, ca în imaginea de mai jos. Spune-i copilului că, înainte de a face o afirmație, este recomandabil să ne gândim bine.

Comunicare nonviolentă pe înțelesul copiilor. Înainte de a vorbi...GÂNDEȘTE!

Ce putem avea în vedere înainte de a transmite un mesaj? Întreabă-l pe copil cum se spune în engleză la “a gândi”. Dacă a răspuns “to think”, spune-i să scrie cuvântul pe o foaie, pe verticală: T H I N K.

În dreptul fiecărei litere, va scrie câte o caracteristică dezirabilă a mesajului. Este bine să comunicăm prin mesaje care sunt: adevărate, sincere, inspiraționale, necesare și amabile. Găsiți împreună cuvintele în engleză:

T - Is it True?

H – Is it Honest?

I – Is it Inspiring?

N – Is it Necessary?

K – Is it Kind?

Scrieți fiecare întrebare pe câte o inimă și formați o floare.

Recomandare pentru părinți:

Poți profita de această ocazie pentru a vorbi cu copilul tău despre o situație în care a fost supărat de vorbele cuiva sau a supărat pe cineva prin ce a spus el însuși.

Recomandare pentru cadrele didactice:

Dacă realizezi această activitate la clasă, poți să creezi și o floare mai mare pe care să o afișezi în clasă, astfel încât să funcționeze ca o regulă implicită a clasei.

Sursa: suntparinte.ro