Felul în care mergi spune multe despre starea ta de sănătate, drept pentru care este important să fii atent la anumite aspecte, pentru a evita problemele pe viitor. Dacă te-ai gândit vreodată că felul în care mergi oferă numeroase indicii importante despre tine, aveai dreptate.
De multe ori vezi oameni pe stradă care merg în pas grăbit, ceea ce ar putea sugera că au o urgență. Pe de altă parte, poate vezi un adolescent în fața ta care merge cu umerii lăsați și te gândești că are o stimă de sine scăzută.
Totuși, este posibil ca tânărul să butoneze telefonul pe stradă, iar aceasta să fie cauza poziției sale din timpul mersului.
Felul în care mergi poate oferi multe indicii cu privire la cine ești și la ce faci. Mai mult, acesta poate indica și aspecte care țin de organismul tău. De la riscul de a suferi de anumite afecțiuni până la faza ciclului menstrual în care te afli la un moment dat.
Felul în care mergi poate fi un indiciu al anxietății:
Dacă ești o persoană agitată, mersul tău este diferit. Revista Cognition a publicat un studiu cu privire la nivelurile noastre de anxietate. Studiul a fost realizat în cadrul Universității din Kent, iar cercetătorii au analizat comportamentul unor persoane legate la ochi.
Participanții au fost rugați să meargă drept înainte către un obiectiv pe care îl văzuseră înainte. Subiecții au completat și un chestionar din care reieșea dacă aceștia sunt oameni mai relaxați sau mai nervoși.
Concluzia este interesantă! Persoanele mai nervoase au o tendință mai pronunțată de a o lua la stânga față de indivizii relaxați.
Emisfera dreaptă este asociată cu un nivel ridicat al anxietății. Se consideră că activitatea din emisfera dreaptă a creierului este responsabilă pentru această deviere la stânga.
Risc ridicat de demență:
Mersul tău poate oferi indicii care arată că te afli în stadiile inițiale ale demenței.
Cercetătorii de la „Școala de Medicină Albert Einstein” au identificat o afecțiune numită Sindromul de risc cognitiv motor (MCR). Acest sindrom se caracterizează prin anomalii cognitive care sunt asociate cu pierderea memoriei și încetinirea mersului.
În cadrul studiului, cercetătorii au examinat 26,802 de adulți cu vârste peste 60 de ani și au descoperit că 10% dintre aceștia prezintă simptome de MCR. După ce au făcut această constatare, au continuat să-i monitorizeze atât pe adulții normali, cât și pe cei cu MCR.
Participanții care au fost diagnosticați cu MCR sunt de două ori mai predispuși la dezvoltarea demenței în următorii 10 ani decât cei considerați sănătoși.