Odată ce ați hotarât să vă expuneți copilul la băi de soare, aveți grijă ca durata acestei proceduri să crească treptat. Există o serie de reguli care trebuie urmate pentru ca soarele să fie benefic pentru micuț și să nu-i provoace niciun rău.
1. Pentru un copil, dimineața este perfectă pentru expunerea la soare. Aerul și solul nu sunt încălzite foarte tare și, prin urmare, căldura este suportată mult mai ușor. Între orele 10.00 - 16.00, perioada activă a razelor ultraviolete, este indicat ca micuții să stea feriți de razele directe ale soarelui.
2. Medicii recomandă să faceți băi solare nu mai devreme de o oră și jumătate după mâncare. Pe „stomacul gol” și înainte de mâncare băile solare nu sunt recomandate.
3. În atmosfera orașelor mari se acumulează o cantitate mare de fum și praf care împiedică trecerea liberă a razelor solare, de aceea, dacă vreți ca micuțul dvs. să aibă parte de băi de soare sănătoase ar fi mai bine să mergeți în afara orașului, cel mai indicat, lângă o sursă de apă, cum ar fi un lac.
4. Capul copilului trebuie să fie obligatoriu acoperit cu un chipiu sau o pălărie.
5. Copilul, în niciun caz nu trebuie expus la razele directe ale soarelui.
6. Pentru copii sub vârsta de 1 an, băile solare pot fi făcute de la o temperatură de 22 de grade și mai sus. Copii între 1-3 ani de la 20 de grade. Ar fi indicat ca în acest moment copilului să fie cât mai activ.
7. Nu trebuie să uitați despre nivelul ridicat de hidratare a copilului: în timpul sau imediat după băile solare, copil ar trebui să bea apă fiartă.
8. Durata unei băi de soare pentru un bebeluș trebuie să fie de 3 minute, apoi, durata se crește treptat până la 30-40 de minute sau mai mult.
9. O contraindicație pentru băile solare, medicii considerară temperatura aerului mai mare de 30 de grade.
10. Cele mai multe loțiuni și creme de protecție solară se spală și necesită aplicarea repetată după scăldat sau cel puțin o dată la fiecare 2 ore.
11. După baia de soare, copilului i se aplică procedura de apă și apoi, micuțul trebuie șters foarte bine, până pielea este uscată, astfel încât să se prevină hipotermia.