Dezvoltarea la locul de muncă - un proces natural de care sunteți interesați nu doar dumneavoastră, ci și conducerea. Cu toate acestea, chiar și lucrătorul cel mai harnic nu întotdeauna poate să crească, să avanseze.
Stabiliți creșterea salarială în contract
În cadrul unor companii – aceasta este o practică normală pentru a evita conversații neplăcute despre creșterea salarială. În contract este stabilită creșterea salarială, să zicem, de două ori pe an, cu o anumită sumă, în dependență de rata inflației. Pentru companie acest lucru este la fel de util, pentru că nu va trebui să revizuiască o parte din buget pentru că dintr-o dată dumneavoastră ați cerut o marire de salariu bine-meritată.
Aflați ce influențează decizia de a majora salariile
Procesul de creștere al salariului este adesea însoțit de acordul mai multor persoane. Și toate eforturile dumneavoastră vor merge pe apa sîmbetei dacă la acest proces vor lua parte oameni care vă iubesc. Mai bine construiți adecvat relațiile din timp.
Prezentați-i șefului motive obiective
Rețineți că nu-și are rostul discuția despre salariu doar după afirmațiile amabile ale colegilor, „Cît poți să lucrezi pentru un salariu atît de mizer?", „Mergi și cere", „Uite cu cît sunt remunerați alții din alte departamente, tu, de asemenea, meriți mai mult". Pentru cerințe de creștere al salariului trebuie să aveți motive obiective. Aceastea pot fi profesioniștii cu nivel salarial mediu pe piață, nivelul de salarizare al companiei din care faceți parte, îndatoriri pe care le faceți pentru persoanele concediate.
În cadrul acestei conversații nu trebuie menționate motivele dumneavoastră personale - ca cele că aveți nevoie să luați un credit, vi s-a născut fiica, etc. Aceasta nu este profesional, iar șefii nu ar trebui să rezolve problemele dumneavoastră personale. De asemenea, nu vă mîndriți cu numele concurenților: „Dar acolo plătesc mai mult". În primul rînd, nu cunoașteți condițiile de muncă de acolo, iar în al doilea rînd, conducerii nu-i place să fie comparată cu concurenții.
Vorbiți despre meritele dumneavostră în mod obiectiv
„Eu pot face de toate și știu tot" sau "Lucrez aici timp de 10 ani" – expresii ce nu vorbesc despre nimic. De asemenea, nu vă asumați meritele de execuție a unor planuri sau alte lucruri care sunt deja trecute în fișa dumneavoastră de lucru. Pentru aceasta sunteți plătit atît cît sunteți plătit.
Atunci cînd vorbiți despre salariu, este nevoie să vă faceți o listă în care să treceți meritele dumneavoastră – ați economisit banii companiei, ați depășit cu mult planul, în mod regulat vă asumați sarcini suplimentare, ajutați la formarea personalului, etc. Cel mai bine ar fi ca să ilustrați aceste lucruri cu ajutorul cifrelor.
Aflați pentru ce vor plăti mai mult
Ați putea sugera subtil șefului că ați dori să cîștigați mai mult. Dacă nu sunteți sigur de valoarea dumneavoastră pentru companie, în cadrul conversației aflați ce ați putea face pentru companie, pentru a vă mări importanța pentru reușita acesteia, prin urmare, și salariul pînă la un anumit nivel. Vorbiți despre cifre fixe. Aici ar putea să vă spună că aveți nevoie de studii speciale sau de performanță pînă la un anumit nivel.
Cu alte cuvinte, ve-ți ști ce să faceți și apoi ve-ți fi capabil să contestați această conversație, atunci cînd ve-ți obține rezultatul dorit. Aflați cît de mult timp aveți pentru aceasta. Se poate întîmpla ca șeful la cererea dumneavoastră pentru majorarea salariului cu timpul să spună: „Este adevărat că mult timp în urmă aceasta a fost actual, acum totul sa schimbat".
Determinați exact cît de mult vreți
Termeni vagi ca „creșterea salariilor" sau „creșterea salarială", va face posibil cîștigul a cîtorva zeci de lei. Argumentați suma cerută prin intermediul unor indicatori obiectivi, și nu cu faptul că aveți cheltuieli mai mari sau alte motive personale.
Sugerați-le superiorilor să-și spună viziunea legată de creșterea salariului
Acesta este modul cel mai eficient, deoarece aproape nu dați timp de gîndire și interpretare, sau scuze, șefului. Cu toate acestea, această metodă este dificil de pus în aplicare, în special pentru pozițiile cu o sumă fixă a programului de muncă și cea a salariului fix.
Calculați-vă schema de promovare. De exemplu, dumneavoastră creșteți productivitatea cu 15%, ca urmare această creștere va condiționa creșterea profitului cu 20% și puteți cere pentru acest lucru o creștere de, să zicem, 10%. Desigur, aceste cifre trebuie bine calculate. Șeful va aprecia abordarea dumneavoastră de afaceri, foarte logică.
Alegeți un moment potrivit pentru a vorbi
Este potrivit să vorbiți despre majorări de salariu atunci cînd ați realizat ceva foarte important pentru companie sau cînd se planifică bugetul pentru anul viitor. Acest ultim caz, ar fi deosebit de potrivit pentru că puteți argumenta prin faptul că apreciați mult lucrul la companie și doriți să știți ce vă așteaptă în anul care vine. Plus, este necesitar să sonorizați și motivele pentru care solicitați majorarea.
Vorbiți despre grija dumneavoastră
Această metodă este destul de îndoielnică și trebuie utilizată cu foarte mare atenție pentru a nu rămîne cu nimic. Cu toate acestea, mai multe studii arată că această metodă este cea mai populară, iar acesta este cel mai bun argument într-o conversație cu privire la majorarea salariilor. Popular, dar oare corect?
Dacă aveți de gînd să folosiți acest argument, trebuie să aveți pregătit un loc de muncă unde să puteți obține condițiile clar definite, sau orice altă opțiune reală (plec în alt oraș pentru a studia și a obține o altă profesie, de exemplu). Utilizați această opțiune atunci cînd nici o altă metodă nu a ajutat asupra creșterii veniturilor. Metoda funcționează doar dacă sunteți un angajat valoros și dacă va fi dificil și / sau costisitor să fiți înlocuit.
Răspîndiți zvonuri despre ceea că căutați un alt loc de muncă
Metoda, de asemenea, funcționează doar în cazul angajaților valoroși. Să răspîndești zvonuri este foarte simplu, aveți posibilitatea fie „accidental" să vă lăsați prinși urmărind site-uri pentru ocuparea forței de muncă sau întrebați pe cineva de la colegii cu influențe cît plătesc acum „acolo" sau cine e director la concurenți.
Puteți, de asemenea, să vă interesați la departamentul de resurse umane care este procedura de demisie sau cea de transfer la un alt departament. Este probabil că șeful însuși va vrea să discute cu dumneavoastră această întrebare.