În societate se vehiculează impresia precum că o alimentație sănătoasă presupune unele cheltuieli suplimentare, impresie de altfel total eronată și greșită. Astăzi vă prezentăm 10 moduri de abordare rațională de procurare a produselor alimentare.

10 moduri de a economisi bani pe produsele alimentare

  1. Încercați să faceți din timp o listă cu produsele de care aveți nevoie. Dacă mergeți la cumpărături fără o listă întocmită în prealabil riscați să achiziționați produse inutile. Lista vă va economisi nu numai timp, dar, de asemenea va reduce semnificativ și cheltuielile.
  2. Nu cumpărați mâncare gata făcută. Cumparați mai bine ingrediente din care să o preparați acasă. Produsul finit este mai scump decât ingredientele cumpărate separat. Mai bine cumpărați o carte de bucate decât să cheltuiți bani în plus pentru mâncarea gătită în condiții și de către persoane necunoscute dvs.  
  3. Pregătiți în prealabil porții pentru gătitul ulterior. Când veniți de la serviciu este  mult mai ușor să gătiți din porții deja pregătite.
  4. Optați pentru loturi mari. Shoppingul en-gros reduce semnificativ costurile și asigură disponibilitatea ingredientelor necesare pentru gătit.
  5. Bucurați-vă de gustul fructelor și legumelor de sezon. Nu cumparați produse importate care sunt cultivate în sere și trec prin diferite procese suspecte până ajung pe rafturile magazinelor. Produsele locale de sezon sunt mai ieftine și mereu proaspete.
  6. Ocupați-vă de grădinărit. Fructele și legumele cultivate chiar de dvs. sunt mai sănătoase și practic gratuite.  
  7. Nu cumpărați produse de la dealeri, încercați să le cumpărați direct de la producători. Acest fapt vă va economisi bani și vă asigură calitatea produselor.
  8. Folosiți cardurile de discount al magazinelor.
  9. Încercați să coaceți pâinea acasă, să preparați o ciocolată sau careva băuturi. În fiecare zi, cheltuim sume importante pentru achiziționarea acestora. Preparate de dvs, nu numai economisiți bani, dar, de asemenea, sunt benefice pentru sănătate.
  10. Reduceți deșeurile. Mai mult de 25 la sută din alimentele cumpărate sunt aruncate. Nu uitați că fructele și legumele pot fi congelate, ceea ce le va oferi valabilitate pe termen lung.