Chiar dacă strugurii sunt fructe sănătoase și constituie o gustare bună pentru toată lumea, de la cei mici la adulți, mulți părinți nu au habar că aceștia sunt un real pericol pentru sănătatea copiilor, atunci când nu sunt tăiați corect.

Aceste fructe nu ar trebui date copiilor în starea inițială. Aceștia trebuie tăiați, și nu oricum. Strugurii trebuie secționați pe lungime dat fiind faptul că diametrul unei boabe e similar ca dimensiune cu diametrul unei trahee de copil mic.

Medicii atenționează că părinții ar trebui să respecte această regulă chiar dacă micuții lor au crescut.

Radiografia unui copil de cinci ani arată cum un bob de strugure rămăsese blocat în gât. Astfel, pediatrii avertizează că nu toți copiii mestecă mâncarea, din diverse motive.

mamaplus

Roșiile cherry pot fi un pericol la fel de mare ca și boabele de strugure. Având o mărime foarte mică, mulți dintre noi suntem tentați să nu tăiem roșiile cherry. Chiar și un adult la maturitate se putea îneca și chiar se poate ajunge la moarte dacă roșia rămâne blocată pe trahee. Leguma trebuie și ea, tăiată la rândul său, prin aceeași procedură ca la struguri.