Supraîncălzirea este unul dintre motivele de plâns cel mai des întâlnite la bebeluși. Din dorința de a-i fi bine, se întâmplă să exagerăm în privința rândurilor de hăinuțe pe care le punem pe el. Cum stau lucrurile în cazul fularului?
Îi punem sau nu fular bebelușului dacă afară este frig?
Răspunsul este: „Nu, nu îi punem fular bebelușului dacă afară este frig“, iar explicația, următoarea: când îi punem fular peste guriță și peste nas, aerul pe care îl va respira va fi umed și rece (având nasul și gura acoperite). Or aerul și umed, și rece este mai dăunător decât aerul rece și-atât. Important este ca micuțul să fie acoperit mai curând în zona gâtului decât peste guriță și peste năsuc.
Dacă afară este frig, nu înseamnă că nu îl mai scoatem pe bebeluș la plimbare. Asigurați-vă că este îmbrăcat potrivit vremii, că are extremitățile acoperite (cap, mâini, picioare) și o păturică peste el.
Cum alegem hăinuțele bebelușului?
Indiferent de sezonul în care ne aflăm – și în contextul actual cu atât mai mult, dată fiind pandemia – hainele se spală și se calcă după ce le cumpărăm sau după ce le primim cadou de la prieteni, familie sau alte persoane. Orice obiect vestimentar care intră în contact cu pielea sugarului (inclusiv lenjeria de pat) se spală și se calcă. Dați prioritate hăinuțelor ușor de manevrat – îmbrăcat și dezbrăcat -, care să nu aibă prea multe capse, năsturei sau alte accesorii.