"De ce nu m-a avertizat nimeni și nu mi-a povestit despre aceste particularități? Dacă mi-ar fi spus cineva, mi-ar fi fost mult mai ușor să-mi cresc cei trei feciori" – a exclamat autorul revistei Cosmo versiunea americană, Michelle Wheeldon. Aceasta și-a amintit cu ce momente s-a confruntat, atunci când își creștea copii, și a povestit despre propriile decoperiri întregii lumi.
1. Emoțiile băieților sunt mult mai profunde decât par la prima vedere. Ei pur și simplu știu să le ascundă. "Când erau mici, părea că toată gama de emoții se reduce la: foame, fericire, furie, oboseală." Mai apoi am înțeles că ei nu doresc să discute despre emoțiile lor mai profunde."- spune Michelle. În timp ce mama și fiica poatră mereu discuții pe orice temă, își vorbesc sincer, varsă lacrimi pentru tot și toate, pentru un băiat trebuie să se adune multe, înainte de a accepta o conversație serioasă tete-a-tete.
2. Principalul lucru pentru ei este confortul. "Lor nu le pasă de ce poartă" – afirmă mama a trei băieți, care nu mai încearcă să le mai cumpere ceva la modă ci pur și simplu le procură tricouri, blugi și lenjerie de corp en-gros din magazinele cu discount. "Ei îmbracă prima haină pe care o apucă din dulap, cu care pot merge la școală, la joacă și la somn. Ei nu au cu asta nicio problemă." (Cu toate acestea, auzim des de la bărbați cât de importante sunt unele piese concrete pentru adolescenți, și ce diferență uriașă este între adidași negri și adidași negri cu o dungă roșie. Dar asta în adolescență, când sunt mai mici ceea ce am spus mai sus este valabil.).
3. Ei nu pot sta cuminți și în liniște nici măcar o secundă. Să crești și să educi băieți nu e chiar cel mai ușor și simplu sport. Activitatea fizica le dă un sentiment de fericire: să lovească mingea, să se împingă reciproc, să se tachineze unul pe altul, băieților le plac aceste lucruri foarte grave pe alocuri pentru nervii mamei.
4. Scutește-i de îmbrățișări! Cel puțin de îmbrățișările în public, mai ales dacă au trecut de 6 ani. "Nu mă deranjează – se jură Michelle – chiar dacă îmi petrec șase ore în sala de gimnastică și aștept transpirată cele câteva minute când băieții mei vor evolua și ei la vreun concurs, iar după asta trec pe lângă mine mult mai interesați de guma de mestecat decât de efortul meu. O privire rapidă și o jumătate de zâmbet, este tot cu ce mă onorează. Dar eu știu că nu trebuie să-mi îmbrățișez băieții în fața tuturor sau ei să își exprime dragostea lor în public."
5. Ei sunt maeștri în a-și inventa jocuri. Un joc foarte scump poate sta aruncat într-un colț fără atenție, în timp ce băieții își construiesc un cort din pături și o masă, organizează dueluri cu baghete de pâine, sau se întrec pentru a vedea cine poate sari mai departe de pe canapea.
6. Și apropo, toată viața pentru ei este un concurs: cine ajunge mai repede la gard, cine are mai mulți prieteni, sau timbre, care are mușchii mai puternici, cine are piciorul mai mare.
7. Tu ia-i învățat să fie sinceri. Deci, gândește-te de trei ori înainte de a-i întreba ceva, dacă nu dorești să obții un răspuns extrem de sincer. Ei îți vor spune sincer că rochia nu-ți stă bine sau că noua culoare de păr seamănă cu ceva urât. Dar complimentele sunt și ele la fel de sincere. "Băiatul meu mai mare mi-a spus că sunt frumoasă, ca Mary Poppins. Cel mai mic a auzit undeva expresia "arăți de milioane", și mi-a zis că arăt de "7 dolari." După zâmbetul său, am realizat că pentru el 7 dolari sunt o grămadă de bani ", - își amintește zâmbind Michelle.
8. Băieți au un simț acut al dreptății. "Cred că fraza "ochi pentru ochi" a fost inventată de un puști de 10 ani", spune foarte serioasă Michelle. Nimeni nu vrea să cedeze în fața colegilor și asta se referă la toate aspectele, de la "cine va termina laptele cu cacao" până la "locurile în mașină." Compromisurile și iertarea încep să fie învățate mai târziu.
9. Ei au un simț al umorului specific. Desigur, glumele mai pipărate, chiar și cele care pot conține vulgaritate, de asemenea, au dreptul să existe. Dar nu tot timpul!
10. În schimb, devotamentul feciorilor este pentru totdeauna. Michelle spune că și-a crescut băieții de una singură, de când cel mai mic a împlinit un an, iar cel mai mare șase. "M-au răsplătit pentru dragostea mea de o mie de ori. Chiar dacă băieții nu doresc să vorbească despre sentimentele lor precum o fac fetele, ei își arată dragostea prin fapte. Fiul meu, fără să-i cer cară toate pachetele și pungile din mașină în casă sau în garaj. Îmi lasă ultima bucățică de ruladă, chiar dacă el nu s-a săturat sau o vrea foarte tare, îmi propune să alimenteze mașina chiar dacă e obosit, și afară plouă. Ei întotdeauna mă apără și mă laudă. Și aceasta este cel mai important lucru!"