Atunci când își alăptează pruncul, fiecare mămică își dorește să-i ofere toți nutrienții și vitaminele necesare, care i-ar asigura o dezvoltare și o creștere armonioasă. Totodată, s-ar putea să stai pe gânduri înainte să consumi anumite alimente, pentru că unele dintre ele chiar nu sunt recomandate în perioada alăptării. În cazul mixului dintre apă și lămâie ar trebui să stai liniștită, pentru că nu numai va întări imunitatea, dar te va ajuta să eviți deshidratarea, constipația, balonarea și problemele de tranzit intestinal.

Se știe că lămâia este de fapt o sursă excelentă de vitamină C, riboflavină, vitamină B6, potasiu, calciu, magneziu, fosfor și carbohidrați, aducând cu sine următoarele beneficii pentru mamă şi pentru bebe alăptat la sân. Vezi în continuare ce beneficii îi aduci organismului tău, dar și bebelușului consumând în fiecare zi câte un pahar cu apă în care diluezi suc de lămâie.

Ajută la producția de lapte matern

Apa cu lămâie este reprezintă o sursă benefică de hidratare, ajutând la creşterea producției de lapte matern. Deci, dacă eşti o mămică ce alăptează, ar trebui să iei în considerare consumul zilnic de apă cu lămâie.

Scade riscul de problemele digestive ale bebeluşului 

Apa cu lămâie este benefică sistemului digestiv, iar consumul acesteia în perioada alăptării îi diminuează bebeluşului problemele digestive. Senzația de balonare, gazele şi alte problem care pot apărea la nivel digestive se ameliorează simțitor.

Lapte mai curat pentru bebeluş 

Consumul de apă cu lămâie o ajută pe proaspăta mămică să aibă o digestie mai bună, să asimileze mai uşor nutrienții, să elimine toxinele din corp şi, mai mult de atât, previne pătrunderea toxinelui în producția laptelui.

Vindecă gâtul inflamat 

Apa cu lămâie vindecă gâtul inflamat, distrugând infecția. Gargara cu apă cu lămâie este extrem de eficientă împotriva acestei probleme.

Reglează presiunea arterială 

După ce nasc, unele mămici suferă de hipertensiune arterială. Apa cu lămâie este bogată în potasiu şi facilitează scăderea presiunii arteriale. În plus, un aport regulat de apă cu lămâie le ajută pe mămici să scape de grețuri şi de amețeli.

Întăreşte venele

Se poate întâmpla ca după naştere proapetele mămici să sufere de varice, iar apa cu lămâie poate reprezenta un remediu şi pentru această problemă: sucul de lămâie este bogat în bioflavonoidul (un grup de substanțe chimice antioxidante de origine vegetală) numit rutin, care întăreşte pereții venelor şi ai capilarelor şi reduce durerea – uneori chiar şi apariția venelor varicoase.

Îmbunățeşte sănătatea pielii şi o ajută să îşi refacă elasticitatea

Fiind bogată în vitamina C, lămâia face minuni şi pentru pielea mămicii, şi pentru a bebeluşului hrănit cu laptele ei. Mai mult, fructul galben omoară bacteriile care cauzează acneea.

Previne riscul apariției de cancer mamar 

Fiind bogată în vitamina C - un antioxidant puternic, lămâia determină scăderea nivelurilor de molecule instabile care distrug celulele, cunoscute sub numele de radicali liberi (atomi încărcați care pot provoca daune semnificative, cum ar fi cancerul).

Recomandare:
Chiar dacă nu sunt cunoscute efecte adverse al consumului de apă cu lămâie, este recomandat să fim precaute, la început. Putem amesteca în prima zi sucul de la un sfert de lămâie cu 0,5 litri de apă, apoi să mărim treptat cantitatea de zeamă de lămâie, după ce ne-am asigurat că bebeluşul nu este alergic.