Tratamentul erupției cutanate cauzată de caldură (miliaria) la sugari

Tratamentul erupției cutanate cauzată de caldură (miliaria) la sugari

-
//
27.07.2015

Erupțiile cutanate cauzate de căldură sau miliaria, este o problemă des întâlnită printre sugari. Mai ales, aceasta se manifestă în timpul verii. Miliaria ar trebui să fie tratată de la momentul apariției sale, în caz contrar aceasta poate duce la patologii mai grave.

Tratamentul erupției cutanate cauzată de caldură (miliaria) la sugari

Cauzele miliariei la sugari

✔ Pielea copiilor are multe pliuri și vase de sânge și este mult mai subțire decât cea a adulților. De asemenea, la sugari centrul responsabil de termoreglarea organismului și glandele sudoripare nu funcționează încă destul de bine.

✔ Părinții își îmbracă copilul prea gros de teamă să nu-i fie frig, prin urmare, copilul începe să transpire și apare miliaria.

✔ De asemenea această problemă apare în cazul în care nu se are grijă de igiena copilului sau nu este efectuată corect. De exemplu, atunci când copilului nu i se face baie în fiecare zi, sau nu este spălat de fiecare dată când îi este schimbat scutecul.

✔ Există o interdependență între umiditatea excesivă a camerei și apariția miliariei la sugari. Pediatrii recomandă ca temperatura în camera copilului să fie de aproximativ 20-22 de grade Celsius, iar umiditatea de până la 70%.

Tratamentul erupției cutanate cauzată de caldură (miliaria) la sugari

Tratamentul și prevenirea miliariei la sugari

Dacă sunt luate măsuri corecte de către părinți, erupția cutanată trece și starea pielii copilului se îmbunătățește în trei zile. Dacă acest lucru nu se întâmplă, este necesar să se consulte un medic.

  1. În primul rând pentru a scăpa de miliarie este nevoie să se înceteze supraîncălzirea copilului. Aceasta va fi, de asemenea, o măsură de prevenirea a erupției pe viitor. În cazul în care temperatura aerului în camera este de 20-22 de grade, copilul ar trebui să fie îmbrăcat sumar.
  2. Copilul trebuie să facă baie în fiecare zi. În timpul verii, se pot face și câte 4 băi pe zi, dar fără a folosi săpun pentru a nu spăla stratul protector al pielii.
  3. Copilul are nevoie de băi de aer. Ele încep cu o minută și se mărește treptat durata până la douăzeci de minute.
  4. Camera pentru copii trebuie să fie aerisită cât mai des posibil. Aceasta va reduce concentrația de microorganisme care trăiesc în aer.
  5. Folosirea pudrei pentru copii este, de asemenea, foarte eficientă, are un efect de uscare, ocmai potrivit pentru acest tip de erupție.
  6. Lenjerie de pat și îmbrăcămintea sugarului nu ar trebui să conțină material sintetice. Țesăturile naturale permit pielii să "respire" și nu rețin umezeala.
  7. Miliaria la sugari trebuie să fie tratată, în caz contrar, aceasta se poate transforma în una infectată, care este mai dificil de tratat.
  8. Hainele și lenjeria copilului trebuie spălate cu săpun tare. Acesta conține o cantitate minimă de substanțe chimice și aditivi.

Tratamentul erupției cutanate cauzată de caldură (miliaria) la sugari