Pepenele galben este printre fructele preferate ale copiilor, așa că întrebarea ”când pot să-i dau bebelușului pepene galben?” va apărea în mintea ta la scurt timp de la diversificare.

mamaplus

Conform specialiştilor, bebeluşii sunt pregătiţi pentru pepene galben de la 8 luni, dar unii chiar mai devreme, în funcție de dezvoltarea lor. Nu trebuie să te simţi presată să-i dai repede pepene galben, pentru că sunt multe alte fructe pe care le poate mânca.

Dulce și zemos, pepenele galben este o sursă excelentă de betacaroten şi vitamine. Ajută la dezvoltarea sănătoasă a ochilor, aşa că nu întârzia prea mult cu introducerea pepenelui în alimentație, pentru că primul an de viaţă e cel mai important pentru dezvoltarea copiilor. E bine să fii atentă la semnele pe care le dă copilul când este pregătit și nu-l forţa niciodată să consume alimente pentru care nu este pregătit.

Odată ce bebeluşul începe să mănânce pepene galben, va beneficia de toate substanțele nutritive pe care le conţine.

Îngrijorări cu privire la zahăr
Dacă nu e o zi în care se mişcă foarte mult, trebuie să-i oferi o porţie mică, pentru că pepenele galben crește nivelul de zahăr din sânge. Pentru că e delicios, s-ar putea să mai vrea, însă ține cont că e important pentru cei mici să aibă o dietă echilibrată. Dacă ai întrebări legate de ce poate sau nu poate mânca cel mic, sau în cazul în care are un istoric medical mai deosebit, nu ezita să întrebi medicul.

Sursa