Detoxifierea mediului este la fel de importantă ca și cea a organismului. De aceea, casa, locul unde îți petreci o mare parte a zilei, trebuie să fie purificată.

Cum să-ți detoxifici locuința. 4 sfaturi utile

Include plante de interior

Nu doar că unele plante de interior sunt excelente pentru a-ți decora casa, dar sunt și detoxifiante naturale pentru aerul din locuința ta. Unele dintre ele reușesc să absoarbă toxine periculoase din aer, eliberând în același timp oxigen. Altele au și proprietăți benefice pentru sănătate. De exemplu, eucaliptul este recunoscut pentru capacitatea sa de a trata problemele respiratorii, de a reduce riscul infecțiilor bacteriene și chiar de a îmbunătăți aspectul pielii. Și Aloe vera are proprități excelente pentru sănătate, fiind remediul perfect pentru pielea iritată sau arsă de soare. Descoperă aici câteva exemple de plante de interior care purifică aerul din casă.

Descalță-te la intrare

Pantofii tăi sunt un magnet pentru praf, murdărie, germeni, bacterii sau chiar substanțe periculoase. Este imposibil sp controlezi exact pe unde calci, iar tălpile pantofilor colectează tot felul de elemente nocive, pe care în mod sigur nu le vrei împrăștiate pe podeaua casei tale. De aceea este esențial să te descalți imediat ce ai întrat în casă.

Deschide larg ferestrele

Aerul din interior poate fi de până la cinci ori mai poluat decât cel de afară, chiar și în cele mai industrializate orașe, avertizează specialistul Sophia Ruan Gushée, potrivit purewow.com. Aerisind timp de câteva minute în fiecare zi elimini mirosurile neplăcute, aduci un surplus de oxigen și împrospătezi aerul din casa ta.

Folosește mai puțin plastic

"Plasticul este obținut în urma unor diverse procese chimice. Aceste chimicale pot fi eliberate treptat în aerul din casă, în apă, sau se transformă în particule de praf care contaminează mâncarea sau băuturile. Unele dintre aceste substanțe toxice sunt suspectate ca având un rol în apariția tulburărilor hormonale, care cauzează apoi o serie largă de afecțiuni", declară specialistul, care recomandă folosirea recipientelor din sticlă, porțelan sau inox în locul celor din plastic, atunci când este posibil.

Citește articolul integral pe eva.ro