În încercarea de a găsi rețeta-minune pentru slăbit, femeile încearcă diverse metode, cum ar fi înfometarea, pilulele de slăbit, diferite genuri de sport sau detox. Un pas important care este deseori neglijat de unele femei sunt analizele pe care trebuie să le facă acestea, înainte de a recurge la anumite metode de slăbit.

mamaplus

Primul pas constă în a face un set complet de analize, cu care să te prezinți apoi la endocrinolog sau la nutriționist. Acesta e startul dietei personalizate care chiar funcționează! Înainte de a începe orice cură de slăbire, este necesar să-ți testezi capacitatea de a-i face față. Or analizele de sânge spun totul despre starea ta de sănătate. Un pachet complet de teste de laborator trebuie să cuprindă neapărat:

1. Grupa sanguină și RH-ul
Acestea vor da medicului indiciile necesare pentru o caracterizare sumară a personalității și stilului de viață.

2. Hemograma completă
Cunoscută ca HLG, hemograma oferă informații despre numărul de celule roșii și albe, dar și indicii asupra unor posibile afecțiuni. Este bine să soliciți și testul formulei leucocitare (FL), precum și al indicilor eritrocitari, care furnizează informații asupra unor posibile infecții acute.

3. Examen tiroidian
Cel mai des solicitate pentru depistarea unor eventuale afecțiuni tiroidiene sunt TSH, T3 și T4. Tyrotropina sau TSH măsoară cantitatea de hormoni secretată de glanda tiroidă, în timp ce T3 și T4 oferă detalii asupra funcțiilor glandei. Astfel, poate fi determinată o posibilă hiper sau hipotiroidie.

4. Colesterolul total
Nivelul exact al colesterolului se poate stabili în urma unui test care sesizează cantitățile de colesterol bun (HDL) și rău (LDL) din sânge. Acesta influențează metabolismul grăsimilor, așa că este foarte important rezultatul.

5. Fibrinogenul
Această analiză oferă informații cu privire la buna funcționare a ficatului. Valorile foarte mari pot indica afecțiuni cardio-vasculare, riscul de infarct, reumatismul sau chiar prezența unor tumori maligne.

6. Trigliceridele
TGL indică riscul unei persoane de a dezvolta arteroscleroză. În general, valorile scăzute indică hipertiroidie, infecții, iar cele crescute denotă afecțiuni renale sau hipotiroidie.

7. Creatinina
E o analiză care arată starea masei musculare. Valorile ridicate din sânge indică, de obicei, insuficiență renală cronică sau distrofie musculară, în vreme ce valorile scăzute arată posibila prezență a hipotiroidiei.

8. Proteine totale, calciu și minerale
Acestea pot indica starea sistemului osos, deshidratarea organismului, dacă au valori crescute, cele scăzute arătând prezența unor posibile afecțiuni, precum ciroza.

9. Ureea și acidul uric
Un nivel scăzut al ureei poate indica un consum prea mic de proteine sau afecțiuni hepatice, în timp ce nivelul crescut arată prezența unor afecțiuni renale.

10. Glicemia
Valorile normale ale zahărului din sânge dau undă verde unui regim de slăbire.

Sursa