Secreții excesive, miros neplăcut, mâncărimi: din păcate până la 75% dintre femei se confruntă cel puțin o dată în viață cu disconfort și un episod inflamator la nivelul căilor genitale, iar 40-50% dintre femei vor suferi două sau mai multe procese inflamatoare în timpul vieții, ne confirmă specialiștii.

Vaginita (care la propriu înseamnă ,,inflamație a vaginului”) este una dintre cele mai frecvente probleme ginecologice la femei care se manifestă prin simptome precum disconfort în zona intimă, mâncărime sau senzație de arsură, scurgeri vaginale cu miros înțepător și culoare specifică, uscăciune în vagin și dureri în timpul actului sexual (dispareunie), senzație de arsură în timpul urinării. Vaginita poate avea un impact negativ asupra calității vieții zilnice, intimității și relațiilor sexuale, dar și asupra sănătății.

Infecțiile vaginale nu trec de la sine niciodată și, netratate, pot avea consecințe însemnate: pot crește riscul de a contracta alte boli cu transmitere sexuală, precum și evoluția spre o formă cronică a procesului infecțios, cu acutizări periodice și afectarea uterului, ovarelor, uretrei, vezicii urinare și rinichilor.

În cazurile cele mai avansate, simptomele netratate pot duce la infertilitate, boli ale colului uterin, complicații în sarcină și în timpul nașterii.

Deși se întâlnește mai frecvent la femeile de vârstă reproductivă, afectarea colului uterin și a vaginului poate apărea inclusiv la femeile tinere care nu sunt active sexual, dar și la femeile aflate în perioada postmenopauzală.

Frecvent, cauza mâncărimii și scurgerilor abundente nu este o infecție bacteriană specifică. Altfel zis, chiar dacă nu aveți infecție vaginală (tricomoniaza, gonoree și alte infecții), tot e posibil să suferiți de vaginită.

Este important să cunoaștem că vaginul nu este un mediu steril. În mod fiziologic, mii de bacterii nepatogene și condiționat patogene populează mucoasa vaginală și mențin un echilibru normal al florei vaginului.

Flora vaginală sănătoasă constă din aproximativ 40 de specii de bacterii: Lactobacili (98%), Bifidobacteria, Staphylococcus, Streptococcus și altele. Toate formează un ecosistem echilibrat, în care sunt capabile să supraviețuiască și să coexiste menținând un mediu și o biocenoză stabilă ce împiedică înmulțirea microflorei patogene și dezvoltarea procesului patologic. Dezechilibrul florei vaginale pe termen scurt este un fenomen destul de comun după fiecare act sexual. Dacă mediul nu revine la o stare fiziologică, pot apărea oricare dintre simptomele menționate mai sus.

Disbacterioza microflorei vaginale și simptomele asociate acesteia (disconfort, scurgeri cu miros neplăcut, senzație de arsură) nu reprezintă o boală infecțioasă sau una cu transmitere sexuală.

Cauzele care pot provoca un dezechilibru în flora vaginală și apariția mâncărimii și secrețiilor supărătoare:

  • Infecțiile bacteriene;
  • Administrarea antibioticelor cu spectru larg de acțiune;
  • Dieta nesănătoasă (cele mai multe dintre bacteriile vaginale, inclusiv ciuperca Candida albicans, se înmulțesc excesiv după consumul alimentelor dulci sau sărate, bere, alcool. În acest caz, glucoza este folosită ca sursă de carbon pentru creștere;
  • Stresul (scade rezistența organismului la infecții);
  • Starea imunodeficitară a organismului;
  • Diabetul zaharat (mai ales dacă nu este bine controlat);
  • Transpirația excesivă și prezența umidității, îmbrăcămintea strânsă, dușurile intravaginale, scăldatul în cadă;
  • Sensibilitate crescută la anumite produse pe care le utilizați: spray-uri vaginale, spermicide, loțiuni, lubrifianți sexuali, săpunuri, detergenți sau balsamuri. Acestea pot provoca arsuri, mâncărime și secreții abundente;
  • Modificările hormonale (în sarcină, alăptare, menopauză) pot provoca, de asemenea, iritații vaginale;
  • Folosirea necorespunzătoare a tampoanelor în perioada menstruației;
  • Zborurile de la iarnă la vară, în timpul vacanțelor, provoacă adesea dezechilibre ale microflorei vaginale și apariția simptomelor supărătoare;

Uneori pot exista mai multe cauze de vaginită în același timp.

Mastrelle® Flora Plus, capsule vaginale, este un produs bazat pe un complex prebiotic activ, vitamine şi acid hialuronic.

Datorită compoziției complexe, Mastrelle® Flora Plus scade şi echilibrează pH-ul vaginal la valoarea fiziologică (pH < 4,5). Complexul prebiotic furnizează nutrienți ce stimulează creşterea lactobacililor şi refacerea biofilmului protector, împiedicând creşterea bacteriilor patogene şi a fungilor de tip Candida. Vitamina E şi acidul hialuronic formează un film cu proprități hidratante şi regenerante, având ca rezultat ameliorarea mâncărimilor, iritațiilor şi usturimii.

mamaplus

Mastrelle® Flora Plus, capsule vaginale:

  1. Inhibă în mod selectiv tulpinile patogene precum Candida albicans, Trichomonas vaginalis şi Gardnerelle vaginalis;
  2. Restabilește pH-ul vaginal și reface flora vaginală constituită din lactobacilli;
  3. Calmează pruritul, iritațiile, usturimile vaginale și combate scurgerile anormale și dispareunia;
  4. Poate fi administrat în timpul sarcinii și alăptării.
mamaplus

Mastrelle® Flora Plus, capsule vaginale sunt indicate în:

  • tratamentul de susținere în vaginita bacteriana și în candidoza vaginală;
  • prevenirea infectiilor bacteriene recurente;
  • prevenirea dezechilibrării florei vaginale pe parcursul tratamentului cu antibiotice;
  • menținerea pH-ului și florei vaginale echilibrate, ca măsură de prevenire;
  • ameliorarea simptomatologiei manifestate în cazul vaginitei atrofice postmenopauzale;
  • reechilibrarea pH-ului vaginal în cazul dezechilibrelor hormonale ce apar ca urmare a administrării de contraceptive, în perioada de alăptare sau în perioadele stresante;
  • reechilibrarea pH-ului vaginal după ciclul menstrual sau dupa contact sexual neprotejat;
  • prevenirea infecțiilor vaginale după piscină sau jacuzzi.
mamaplus

Recomandări:

Capsulele vaginale de Mastrelle® Flora Plus necesită un mediu umed intravaginal pentru a se dizolva complet. În cazul unei mucoase vaginale extrem de uscate, capsulele trebuie umezite cu apă, timp de câteva secunde, înainte de a fi administrate.

Preparat eliberat fără prescripție medicală.

Producător: Fiterman Pharma

Găsiți produsele în toate farmaciile din țară, inclusiv online.