Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Scripps (SUA) au descoperit în sângele pacienților care s-au tratat de COVID-19 anticorpi ce asigură o apărare foarte puternică împotriva coronavirusului. Despre aceasta informează publicația Science, cu referire la specialiștii din cadrul Scripps.
Savanții au constatat că persoanele care au fost bolnave de coronavirusul de tip nou produc anticorpi ce asigură o apărare puternică împotriva contaminării repetate. Potrivit rezultatelor studiului, au fost identificate mai bine de o mie de celule imunitare care produc anticorpi, numite celule B. Sursa menționează că fiecare dintre ele sintetizează tipuri diferite de apărare împotriva coronavirusului.
Au fost analizate probele de la pacienții care au suportat forme ușoare și grave de coronavirus. Astfel, oamenii de știință au lucrat cu celule test care sintetizează receptorii ACE2, responsabili de interacțiunea cu virusul după pătrunderea acestuia în organismul uman.
Screening-ul efectuat de specialiști a demonstrat că, chiar și în cantități mici, unii anticorpi sunt în stare să blocheze eficient virusul și să prevină răspândirea infecției în organism.