Principala caracteristică a oligospermiei este nivelul scăzut de spermatozoizi în lichidul seminal la bărbați.
Dacă ați fost diagnosticat cu oligospermie, de pe forumuri veți afla că aceasta poate fi cauzată de defecte testiculare, leziuni ale ductelor spermatice, cancer de prostată, boli genetice, boli endocrine și probleme în producerea spermatozoizilor.
Cauzele oligospermiei
Cauzele care pot dezvolta oligospermia poate fi foarte diferite. Sunt unele care pot fi eliminate cu ușurință și foarte rapid, cum ar fi de exemplu, alimentația nesănătoasă sau avitaminoza. De asemenea, cauze care pot fi ușor eliminate se consideră și răcelile sau hipotermia. Oligospermia la bărbați se poate dezvolta din cauza bolilor cronice, cum ar fi bronșita, sinuzita și carii dentare, precum și din cauza fumatului, alcoolului, stresului, lipsei de somn, care perturbează echilibrul hormonal și afectează negativ calitatea spermei.
Ea mai poate fi provocată de supraîncălzire, purtarea lenjerie strânse de corp, băile fierbinți frecvente, toate acestea reducând numărul de spermatozoizi în lichidul seminal.
Dacă sunteți interesați de această boală, vă recomandăm să citiți forumuri despre oligospermie, pe care scriu cei care au trecut deja prin această experiență. Desigur, forumurile nu vă vor ajuta să vă tratați dar veți schimba păreri cu cei care se confruntă cu aceeași problemă. Pentru a beneficia de un tratament eficient a oligospermie contactați imediat medicul dvs.
Etapele oligospermiei
Oligospermie de gradul 1. În 1 ml de lichid seminal se conține mai mult de 50-60 milioane de spermatozoizi.
Oligospermie de gradul 2, în același volum de spermă se conține aproximativ 40-50 de milioane de spermatozoizi.
Oligospermie de gradul 3, în 1 ml aproximativ 20-40 de milioane de spermatozoizi.
Oligospermie de gradul 4 în același volum de material seminal numărul spermatozoizilor este mai mic de 50 - 20 milioane.
Oligospermia: medicamente și tratament
Experții susțin că tratamentul este eficient indiferent în ce stadiu se află oligospermia, iar asta este o veste bună. Unii preferă să se trateze cu remedii populare, dar vă recomandăm să consultați specialiști în medicina tradițională. Dacă aveți o formă de oligospermie, Wikipedia sau enciclopedia medicală nu vă poate ajuta, de aceea mergeți la medic el vă va indica tratamentul necesar.