Durerile de cap pot apărea din diferite cauze. Fie că nu te-ai hidratat suficient, ai stat prea mult în soare, ai răcit sau te-ai stresat prea mult, cert e că sunt extrem de neplăcute și greu de suportat. Dacă și tu ești printre cei care adesea suferă de dureri de cap și nu întotdeauna îți poți da seama care este motivul, află că uneori cefaleea poate apărea din cauza unor carențe de vitamine și există şi alte metode decât pastilele, care să te ajute să te poți simți mai bine.
Ce vitamine îți lipsesc dacă ai dureri frecvente de cap?
Cauzele durerilor de cap sunt numeroase: schimbările climatice bruşte, consumul excesiv de dulciuri, stresul, săritul peste mese, mirosurile puternice, somnul insuficient etc. Cu toate acestea, motivul principal al apariției migrenelor este alimentația dezechilibrată.
Oamenii de știință au descoperit că persoanele care suferă de o deficiență de vitamine (în special, vitaminele B6, B9, B12 şi D) sunt cu 300% mai expuse riscului de apariție a migrenelor.
Ce e de făcut?
Aşadar, dacă te confunți cu dureri frecvente de cap, nu ar strica să îți faci nişte analize de sânge.
Totodată, ai putea să încluzi în meniul tău zilnic, produse bogate în vitamina B sau ai putea opta pentru niște suplimente alimentare. Cea mai bună sursă de vitamina D, după cum se știe foarte bine, este soarele, de aceea nu ezita să faci plimbări la aer curat, în special, dimineața, până la ora 11.
De asemenea, încearcă să eviți alimentele procesate, care conțin nitriți, monoglutamat monosodic şi coloranți, deoarece nu fac decât să înrăutățească situația.
Iată o listă cu alimente care pot declanşa nesuferitele migrene: cafea, stafide, vin, citrice, ciocolată, prune, banane, zmeură, sos de soia, avocado, alune, linte, anşoa, smochine, brânză maturată.
Când ne adresăm la medic?
Dacă durerile persistă, în ciuda schimbărilor din regim şi a analgezicelor, nu ezita să te adresezi medicului, deoarece pot ascunde boli mai grave.