mamaplus

Intervenţiile cu botox la subraţ împotriva transpirației: moft sau necesitate?

-
//
15.08.2019

Temperaturile foarte ridicate de afară te fac să transpiri mult și cauți disperată soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Injecţiile cu botox menţin axilele uscate, spun experții în beauty. Pare o fiță să îți injectezi botox la subraț, dar tratamentul se pare că dă roade. Toxina botulinică blochează glandele sudoripare pentru şapte-opt luni, ba chiar un an. Singurul inconvenient al unui astfel de tratament poate fi costul piperat și faptul că este interzis unor categorii de persoane.

mamaplus

Transpirația excesivă este cunoscută și sub denumirea de hiperhidroză și este efectiv rezultatul supra-stimulării glandelor sudoripare. În timp ce transpirația excesivă este o problemă comună și uneori se ameliorează odată cu vârsta, există unele tratamente care pot ajuta, inclusiv toxina botulinică.

Procedura e noninvazivă și necesită multiple injecții mici de botox la câțiva centimetri de distanță la subraț. Pentru hiperhidroză, botoxul poate fi utilizat la axile, dar poate fi folosit și în alte zone predispuse la transpirație. Aceasta include palmele (mâinile), tălpile (picioarele), fruntea, scalpul și alte zone mai delicate, cum ar fi pliul inframamic (sub sân) și scrot.

Nu trebuie să apelezi la toxina botulinică dacă ești însărcinată sau alăptezi. Dacă se respectă cantitatea standard de substanță injectată, această tehnică prezintă puține efecte secundare. Reacțiile alergice sunt foarte rar întâlnite, iar printre cele enumerate de Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente (FDA) se numără: durere în zona injectată, simptome asemănătoare gripei, migrene și stomac deranjat.

Totuși există câteva cazuri în care nu este recomandată injectarea cu Botox:

- persoanele cu tulburări psihice;
- persoanele cu boli neurologice;
- persoanele cu afectări neuromusculare;
- persoanele cu tulburări date de anumite formațiuni tumorale cerebrale.

Pentru a gestiona transpirația excesivă, experții recomandă să purtați haine potrivite care minimizează transpirația, șosete care absorb umezeala și pe care să le schimbați de cel puțin două ori pe zi și să purtați încălțăminte din piele. De asemenea, puteți folosi antiperspirante mai puternice în loc de deodorant și să încercați să utilizați înlocuitori de săpun care sunt mai blânzi cu pielea.

Sursa