Dieta Dukan. Mănîncă inteligent!

Ne gândim tot timpul la siluetă! Cum să ne debarasăm de cîteva kilograme în plus, fără a dăuna sănătății? Cum să facem o detoxifiere? Ce produse să cumpărăm? Toate  acestea le veți afla din următorul articol.

În ce constă această dietă?

Dieta și filozofia nutriției a fost inventată de medicul francez Pierre Dukan, care a publicat-o pentru prima dată în cartea "Eu nu știu să slăbesc". Printre fanii dietei sunt  Penelope Cruz, Gisele Bundchen și Jennifer Lopez, care preferă această dietă pentru că nu te limitează la cantitatea de hrană. Această dietă vă permite să pierdeți rapid kg, să scăpați de celulită dar totodată și să vă dezvoltați obiceiuri noi de alimentație, care vor permite să rămâneți pentru totdeauna într-o stare perfectă pentru toată viața.

Dieta Dukan. Mănîncă inteligent!

Baza dietei Dukan  

Minimum carbohidrați (glucide), maximum proteine​​ și o cantitate mare de legume. Limitarea în zahăr, făină și grăsimi vă ajută să aveți o siluetă ideală.

Dieta constă din patru faze: faza de Atac,  Alternativă, de  Consolidare, de Stabilizare. Sistemul flexibil vă permite să modificați durata și intensitatea în funcție de necesitățile individuale.

Dieta Dukan. Mănîncă inteligent!

Start

Calculați greutatea ideală după formula patentată de pe site-ul dukandiet.co.uk

Dieta Dukan. Mănîncă inteligent!

Faza de atac

Se poate începe cu o pierdere rapidă în greutate și durează 3-10 zile în funcție de gradul de supraponderabilitate. În această perioadă este permis doar consumul de alimente bogate în proteine și sunt permise 72 produse  ​​(carne slaba, pui fără piele, fructe de mare, ouă, produse lactate cu conținut scăzut de grăsime, pește), în orice cantitate. Ca condiment  folosiți suc de lămîie, oțet, ierburi. Din lichide: cafea, ceai, infuzii de plante.

Faza alternativă

Ea va dura 2-6 luni. Legumele sunt reintroduse treptat și se adoptă un regim ciclic, astfel: 3 zile de proteine pure, 3 zile de proteine plus legume. Se pot include în alimentație: roșii, castraveți, ridiche, fasole, ceapă, ciuperci etc).  Această rată este apoi majorată la 5 zile și durează pînă la atingerea greutății dorite.

Dieta Dukan. Mănîncă inteligent!

Faza de consolidare

1 kg=10 zile. La produsele din prima etapă se adaugă 100 g de pâine din grîu, 40 g de cașcaval 40% grăsime, 1 porție de fructe pe zi, precum și carne grasă o dată pe săptămână.

Pentru a evita luarea în greutate, imediat după cura de slăbire, rezultatul trebuie întărit prin adoptarea unui program: proteinele și legumele sunt alimente de bază iar celelalte alimente sunt reîntroduse treptat.

Faza de stabilizare

În final, trebuie să ajungeți la o dietă normală, echilibrată, păstrînd o zi consumul numai de proteine pure, iar o dată pe săptămînă, de obicei joia, consumați trei linguri de tărîțe de ovăz pe zi. 

Dieta Dukan. Mănîncă inteligent!

Mixul sau modul de viață sănătos

Iată câteva reguli simple de alimentație sănătoasă . Produsele lactate nu sunt compatibile cu aproape nici un produs, excepție face verdeața și legumele fără amidon . Salata cu brînză de capră – e permisă, pizza cu Cheddar și sosurile – strct interzis. Fructele trebuie consumate separat de mesele principale, în mod ideal  se consumă cu 20 minute înainte de masă pentru a fi digerate și duc  la tonifierea sistemului digestiv. În nici un caz nu mînca fructele cu ouă, cu  nuci și cereale, în special - după o masă, ele pot provoca fermentație. Niciodată nu combinați diferite tipuri de proteine ​​într-o farfurie - peștele cu carnea de pui , este la fel ca omleta cu lapte.

Dieta Dukan. Mănîncă inteligent!