Dejunul mare

Ce reprezintă?

Atenție! Nici o zi fără dejun -  insistă nutriționiștii. În perioada timpului schimbător, această recomandare este deosebit de importantă, atunci când organismul necesită mai multe calorii, dimineața – este cel mai bun timp pentru asimilarea acestora. Mănâncă dejunul ca o regină, prânzul ca o prințesă și cina ca un cerșetor: iată care este baza dietei "Big Breakfast".

Cum funcționează?

Pentru această dietă este important, nu ceea ce mănânci, ci când mănânci: autorul "Big Breakfast" și doctor habilitat în medicină Daniela Iacubovici susține că, consumul de dimineață a 600-850 de calorii stimulează metabolismul, pe bază de ritmuri biologice de zi cu zi, care dirijează cu eliminarea de hormoni ai metabolismului proteinelor și carbohidraților, și arderea eficientă a grăsimilor. Carbohidrații consumați înainte de ora 9 dimineața, sunt consumați total pentru producerea de energie și nu se stochează sub formă de strat adipos.

Rezultat

Când consumi mâncarea la momentul potrivit, accelerezi metabolismul și satisfaci necesitățile încă până ca acestea să se facă simțitoare, și ca urmare, pierzi în greutate - 10 kg într-o lună, te poți aștepta la un astfel de rezultat.

Planul tău

600 de calorii la dejun, încă 600 – la prânz și cină. Este foarte important echilibrul de carbohidrați, proteine ​​și glucide pe tot parcursul zilei, de aceea fiecare masă este împărțită în părți. Micul dejun ar trebui să includă 7 părți de proteine ​​ (dintre care 2 părți de produse lactate), 2 părți de carbohidrați, 2 părți de grăsime și 1 parte de glucide. Pentru prânz, ai 3 părți de proteine, 3 părți de legume cu conținut caloric scăzut (castraveți, verdeață), 2 părți de legume consistente (cartofi, vinete), 1 parte de fructe. Pentru cină, permite-ți de la 0 la 3 părți de proteine​​, 2 părți de legume consistente, 2 părți de fructe și un număr nelimitat de legume cu conținut caloric scăzut.

Primăvară zveltă

Pentru a menține greutatea ideală, va trebui să schimbi regimul alimentar, și garderoba de primăvară. În dietă concentrează-te asupra alimentelor bogate în resurse energetice: permiteți carne ușoară (de pui, iepure, vițel și porc), folosește-te de o mare varietate de fructe și legume, consumă mierea.

Produsele alimentare fierbinți se asimilează mai ușor de organismul slăbit și îmbunătățesc capacitatea de apărare, de aceea, în schimbul salatei alege o tocană de legume sau supă crem. Condimentează generos: scorțișoara, ghimbirul măcinat, cardamomul și curcumaua încălzesc și îmbunătățesc metabolismul. Bea mult lichid, alternând apa minerala necarbogazoasă la temperatura camerei, cu ceai cald din plante cu rădăcină de ghimbir, cuișoare și scorțișoară.

Neapărat mănâncă la dejun omletă caldă sau terci din fulgi de ovăz. Dacă ești prea leneșă pentru a merge la sala de sport, fă sport acasă – să învârtești cercul în jurul taliei, să practici asana sau să dansezi salsa poți chiar în timp ce vizionezi serialul iubit. Exercitând ocupația iubită, comunicând și ieșind în lume, vei fi zveltă și fericită tot sezonul!