mamaplus

Cum să treci mai ușor peste sindromul premenstrual, nervozitate și foame de lup?

-
//
06.05.2021

Exact cu o săptămână înaintea fiecărei menstruații, majoritatea femeilor trec printr-o periadă greu de definit și explicat. Ele devin extrem de iritabile, depresive și anxioase, suferă de retenția de apă și au pofte inexplicabile. Să știi că nu există nicio soluție magică pentru problema aceasta, iar oamenii de știință spun că sindromul premenstrual este normal și chiar dacă ni se pare că, în cazul nostru, acesta este definit de simptome mai accentuate, acestea variază în mod normal, de la om la om. Din fericire, putem diminua aceste stări neplăcute, cu ajutorul unor remedii la îndemâna tuturor.

Fă mai mult sport ca să scapi de sindromul premenstrual

Deși lipsa de energie tinde să caracterizeze când ai sindrom premenstrual, cu siguranță nu ai nici un chef să faci sport. În general, fatigabilitatea este cea care întreține cercul vicios ai lipsei de energie. Tocmai de aceea, vei observa că dacă îți activezi corpul, nu o să te mai simți lipsită de vlagă. Este un lanț pe care îl pot întreține în mod negativ sau pozitiv. În plus, în timpul exercițiului fizic te expui la durere, ceea ce te va face să tolerezi crampele abdominale și mai bine.

Începe prin a merge la plimbări scurte în pas alert. Cercetările au arătat că sportul este mai eficient când e practicat în sesiuni scurte și intense. Nu trebuie să te chinui cu orele la sală.

Bea mai multă apă și mănâncă mai puțin sărat

În perioada premenstruală, durerile de cap și iritabilitatea pot fi legate și de deshidratare. În plus retenția de apă specifică sindromului premenstrual poate fi combătută dacă bem mai multa apă. Așadar, ține mereu lângă tine o sticlă sau un pahar cu apă ca să nu uiți cumva de asta. Nu abuza însă de ceaiuri, oricât de sănătoase sunt. Acestea te fac să pierzi mineralele din organism. Ceaiurile trebuie consumate cu măsură.

Mai puțină cafea

Un alt sfat care să te ajute să reduci simptomele sindromului premenstrual este să reduci consumul de cafeină. Se pare că aceasta contribuie la amplificarea stresului. În plus, deoarece modifică și producția cortizolului, un hormon implicat în reglarea glicemiei și control stresului, îți poate afecta și pofta de dulciuri.

Nu trebuie să renunți la cafea. Pur și simplu trebuie să reduci doza. Poți începe prin a crește perioada între porțiile de cafea. Poți opta și pentru cafea decofeinizată sau înlocuitor pentru cafea, mizând pentru alternative sănătoase la cafea.

Suplimente alimentare

Studiile ne recomandă să apelam la suplimente cu adevărat eficiente precum calciu și magneziu. Totuși, înainte de a face acest lucru, trebuie să întrebăm un medic. Magneneziul ajută și la îmbunătățirea stării de bine. Poți mânca mai multe nuci, ciocolată.

Schimbă-ți gândirea ca să tolerezi mai ușor simptomele

Câteva cercetări au arătat că femeile care își inhibă gândurile și emoțiile legate de simptomele premenstruale tind să fie și mai stresate. Pe de altă parte, cele care privesc în mod neutru situația, sunt mai puțin stresate. Scopul nu este să te păcălești și să optezi pentru un tip de optimism irealist, ci pentru unul optimist în care te concentrezi pe soluții.

De exemplu, poți să iei în calcul ce poți să faci ca să reduci simptomele și să accepți ce nu ține de tine. Dacă problema este legată de slăbiciune, atunci sportul este soluția. Dacă problema este legată de durere, atunci un medicament este soluția. Concentrează-te pe ceea ce poți face și nu nega problema. Cum ai putea să o rezolvi dacă o ascunzi și o eviți?