Fiecare femeie vrea să arate bine pe plajă. Moda de plajă ne uimeşte constant prin diversitatea modelelor şi culorilor costumelor de baie. Dar cum să alegem exact costumul de baie care ne va sublinia în mod ideal toate avantajele corpului nostru şi va ascunde toate neajunsurile? Alegeţi costumul de baie conform tipului de siluetă!
Un costum de baie ales corect, conform siluetei, vă poate face mai suplă, poate ascunde câteva dintre kilogramele în plus, vă poate adăuga înălţime, poate sublinia talia etc. Recomandările noastre de mai jos vă vor ajuta să arătaţi şi să vă simţiţi regina plajei!
Şolduri pline, siluetă de tip pară
Cel mai răspândit neajuns al corpului femeilor sunt şoldurile late şi burtica reliefată. Sarcina costului de baie în acest caz este să transfere atenţia spre partea superioară a corpului şi să îngusteze vizual partea inferioară.
Ce trebuie să purtaţi: Cel mai potrivit costum de baie pentru şoldurile pline este modelul întreg, cu inserţii modelatoare din lycra. Partea de sus a costumului de baie trebuie să fie de culori aprinse cu desene bătătoare la ochi, cu funde decorative, cu volane în zona decolteului, cu bretele pe umeri. Partea de jos, din contra, trebuie să fie neted, de culori închise, monocromatic, de croială clasică. Modelele cu dungi diagonale sau verticale vă vor face să păreţi mai suple. Să ascundeţi burtica un pic proeminentă vă va ajuta costumul de baie cu fustiţă (model nerecomandat pentru şoldurile prea late sau umerii prea înguşti). Pentru a camufla coapsele late sau talia mai puţin subţire, purtaţi pe talie o pareo sub unghi (în nici un caz orizontal).
Ce trebuie să evitaţi: În cazul coapselor pline evitaţi ţesăturile strălucitoare de culori deschise în partea de jos a costumelor de baie, precum şi desenele orizontale. Nu subliniaţi talia cu brâuri, colane sau centuri – acestea vor mări diferenţa dintre talie şi şolduri, făcându-le, vizual, şi mai mari. Evitaţi, de asemenea, tăieturile înalte în zona coapselor şi modelele de costume de baie cu şort.
Sâni mari
Sânii mari sunt mai degrabă o calitate decât un neajuns, însă dacă mărimea sânilor dumneavoastră afectează semnificativ proporţiile corpului, respectaţi următoarele sfaturi.
Ce trebuie să purtaţi: Costumele de baie cu partea superioară de culori închise vă vor ajuta să micşoraţi vizual sânii. Partea inferioară trebuie să aibă culori deschise şi desene aprinse. Cupele costumelor pentru sâni mari trebuie să aibă, neapărat, balene, iar bretelele late trebuie să susţină sânii. Dacă nu sunteţi prea înaltă, optaţi pentru un costum de baie dintr-o singură piesă, cu fronseuri în zona abdomenului. Datorită liniei diagonale de pe piept, atenţia este îndreptată spre partea inferioară. Dungile verticale ajută şi ele puţin la micşorarea vizuală a şoldurilor. Pareo se va privi bine legată jos pe coapse.
Ce trebuie să evitaţi: Nu purtaţi costume de baie din stofe fine, cu bretele subţiri şi cupe fără forme. Evitaţi ţesăturile de culori deschise şi strălucitoare din zona decolteului.
Sâni mici
La alegerea costumului de baie pentru bust mic, încercaţi să respectaţi următoarele principii.
Ce trebuie să purtaţi. Costumul de baie pentru bust mic trebuie să aibă cupe cu balene de susţinere sau inserţii de porolon. Se vor privi bine sutienele de tip bandeau, fără bretele, cu desene orizontale sau cu inserţii decorative din metal. Vor mări vizual bustul volanele, faldurile şi pliurile. Alegeţi culori aprinse şi deschise în zona pieptului, dar mai închise în partea de jos. Pareo poate fi legat într-un nod mare pe piept.
Ce trebuie să evitaţi: Evitaţi desenele orizontale în zona pieptului, sutienele de culori închise cu cupe fără formă. Aceste modele vor face bustul dumneavoastră să pară şi mai mic.
Umeri laţi
Pentru a îngusta vizual umerii laţi, alegeţi sutienul cu tăietură sub formă de V sau rotunjită. Acest mic defect poate fi ascuns, de asemenea, cu ajutorul unor guleraşe, sau al sutienului cu bretele care se leagă după gât. Încercaţi să legaţi pareo la gât cu o clemă specială.
Ce trebuie să evitaţi: Dacă aveţi umeri laţi, nu cumpăraţi costume de baie cu elemente şi detalii mari sub formă de fundiţe pe umeri, cu decolteuri mici sau cu bretele pe umeri – acestea vor sublinia şi mai mult defectul dumneavoastră.
Gât scurt
Pentru a distrage atenţia de la un gât scurt sau o bărbie dublă, se recomandă achiziţionarea unui costum de baie cu un decolteu sub formă de V sau fără bretele. Pareo poate fi purtat legat la piept sau pe talie, dar în nici un caz nu la gât.
Ce trebuie să evitaţi: Nu cumpăraţi costume de baie cu tăietură de decolteu mică sau cu clemă, care cuprinde gâtul, evitaţi liniile orizontale în partea de sus a costumului.
Umeri înguşti, lăsaţi
Pentru a echilibra vizual proporţiile figurii, alegeţi un costum de baie cu un decolteu mic şi cu bretele pe umeri. Puneţi accentul pe partea superioară a corpului cu ajutorul culorii: partea de sus a costumului de baie trebuie să fie de culori aprinse, cu desene transversale, în timp ce partea inferioară trebuie să fie întunecată şi, de dorit, monocromatică. Pentru a face umerii să pară un pic mai laţi, legaţi pareo la piept, pe lina subrațului, în dreapta sau în stânga.
Ce trebuie să evitaţi: În cazul umerilor înguşti evitaţi costumele de baie cu decolteu adânc sub formă de V, precum şi modelele cu cleme, care vor sublinia defectul dumneavoastră. Evitaţi dungile verticale în partea de sus a costumului.
Costume de baie pentru femeile cu forme
Dacă sunteţi o femei cu forme plinuţe, mărimea costumului de baie trebuie să corespundă exact dimensiunilor dumneavoastră. Dacă costumul vă va fi strâns, el va sublinia şi mai mult imperfecţiunile corpului dumneavoastră.
Ce trebuie să purtaţi: costumul de baie pentru femeile cu forme generoase trebuie să fie, de preferinţă, de modele întregi, din stofe mate, închise, de nuanţe mai puţin intense. Tăietura pe coapse trebuie să fie medie – nici prea înaltă, nici prea joasă. Pentru a masca burtica şi a sublinia linia taliei, alegeţi un costum modelator din lycra cu corset. Stofa costumului pentru femeile plinuţe trebuie să fie neapărat elastică (dar fără paiete şi fără luciu), iar cupele trebuie să fie susţinute de balene. Bretelele pe umeri şi un decolteu adânc vă vor face să arătaţi mai suple. Costumul de baie cu elemente verticale (desene, cusături, linii, dungi) vă va lua din kilogramele în plus.
Articolele de îmbrăcăminte pentru femeile cu forme generoase trebuie să includă o tunică uşoară în combinaţie cu pantaloni de plajă de culori deschise. O pălărie cu boruri late va ajuta la echilibrarea proporţiilor corpului dumneavoastră.
Ce trebuie să evitaţi: pentru femeile plinuţe nu sunt potrivite costumele de baie cu bikini, bretelele înguste, desenele orizontale, ţesturile de culori deschise şi lucioase.
Înălţime mare
Un corp suplu şi zvelt şi o înălţime corespunzătoare sunt o adevărată mândrie pentru femei. Vi se potrivesc de minune bikini şi bretelele pe umeri, sutienele de tip bandeau fără bretele, precum şi şorturile. Şorturile în stil retro subliniază silueta şi formele frumoase ale tinerelor înalte şi slăbuţe cu picioare lungi. Pareo îl puteţi purta pe talie sau pe linia coapselor, acesta va împărţi vizual silueta dumneavoastră în două părţi. Puteţi purta orice modele în vogă de costume de baie, cu volănaşe, tivuri, cu fustiţe, precum şi de culori contrastante. În picioare puteţi lua sandale cu cureluşe late.
Înălţime mică, picioare scurte
Femeile suple, dar nu prea înalte pot să îşi mărească vizual lungimea picioarelor cu ajutorul costumelor de baie cu tăieturi înalte pe coapse. Femeile josuţe, dar plinuţe ar trebui să poarte costume într-o singură piesă cu desen vertical. De asemenea, vă va avantaja pareo cu linii verticale. Pentru a părea mai înaltă, încercaţi să legaţi pareo în zona gâtului.
Ce trebuie să evitaţi: trebuie să evitaţi costumele cu croială joasă pe coapse, precum şi şorturile, ele vor face ca picioarele dumneavoastră să pară şi mai scurte. Nu purtaţi bikini şi chiloţei foarte înguşti, pentru a nu crea linii orizontale pe silueta dumneavoastră.
Talie scurtă/lată
Dacă sunteţi nemulţumite de silueta dumneavoastră în zona taliei, vă putem recomanda costumele într-o singură piesă cu linii verticale (dungi, desene, cusături etc.). Modelele de costume cu inserţii longitudinale de diferite culori vor face ca talia dumneavoastră să pară mai subţire. Şi încă un sfat – ridicaţi sânii cât mai sus în raport cu linia taliei. Puteţi face acest lucru cu ajutorul unui costum de baie cu sutien modelator cu balene de susţinere. Legaţi pareo cu desen longitudinal la nivelul subraţelor – veţi părea mai înaltă.
Ce trebuie să evitaţi: brâurile, centurile şi detaliile orizontale la nivelul taliei, de asemenea nu este recomandat să purtaţi bikini (aceştia vor sublinia defectele dumneavoastră).
Braţe plinuţe
Braţele plinuţe nu pot fi ascunse cu ajutorul costumului de baie, însă puteţi distrage atenţie cu ajutorul accesoriilor şi articolelor de plajă. Pentru a accentua atenţia asupra pieptului, alegeţi un costum de baie cu desene aprinse sau elemente decorative în zona decolteului. La fel, puteţi alege o tunică sau o pelerină cu mâneci trei sferturi, de o culoare care să se potrivească cu costumul de baie. Cât priveşte accesoriile, optaţi pentru brăţări mari pe încheieturile mâinilor.