Ce haină de bărbați este considerată cea mai comodă, confortabilă și universală? Desigur că pantalonii! N-a trecut nici o sută de ani de când doamnele au îmbrăcat această piesă vestimentară masculină, dar deja garderoba de bază este plină cu diferite modele de pantaloni. Pantaloni chino, blugi, clasici, mulați, șalvari, pantaloni-banane – putem enumera la nesfârșit modelele existente. Dar acestea nu au efect dacă doamna nu știe să-și aleagă pantalonii în funcție de siluetă, trend și stil.
Parcă nu e nimic complicat în a cumpăra o pereche de pantaloni: intri într-un magazin, alegi, măsori și cumperi. Dar apoi se întâmplă ceva straniu… Articolul nu se combină cu piesele din garderoba de bază, scurtează lungimea picioarelor, iar imprimeul vertical, mult lăudat de vânzător, nu te face mai slabă, ci din contra. Astfel alegerea unei perechi de pantaloni devine o problemă greu de rezolvat.
Această problemă poate fi evitată. E foarte simplu să-ți evaluezi critic silueta, să observi dacă ai talia joasă sau înaltă, dacă ai burtică și să determini lungimea reală a picioarelor. După aceasta trebuie să ții cont de recomandarea stiliștilor, care susțin:
1. Femeile fără talie și cu siluetă sportivă trebuie să opteze pentru ținutele clasice. Modelele – drepte sau puțin mulate – cu talie obișnuită, care se accentuează cu o curea sau cordon. Atunci când alegeți pantalonii în funcție de siluetă trebuie să accentuați talia și șoldurile. Dacă pentru prima este responsabilă cureaua, atunci pentru șolduri trebuie să alegeți articole cu decoruri pe șolduri. Acestea pot fi buzunare cu clapetă, garnituri contrastante, cusături, fermoare. Nu vă cumpărați pantaloni strânși: jambiere, skinny sau sleam sau pantaloni care se strâng în talie
2. Silueta „pară” necesită normalizarea proporțiilor. Cum să alegem corect pantalonii în această situație? Ignorați modelele care evidențiază șoldurile și modelele cu dungi verticale, care, urmând imperfecțiunile corpului, nu vor fi atât de verticale. Ce să alegeți? Modelele clasice drepte, combinate cu o jachetă sau cu un blazer de lungime medie.
3. Picioare lungi - o problemă! Trebuie să înțelegeți, în special, cum să potriviți lungimea. În acest caz se recomandă pantalonii cu manșetă și îndoituri – nu cumpărați pantaloni mai scurți. Veți părea mai joasă dacă cumpărați pantaloni cu turul jos – șalvari, afgani, banane, bloomers sau ceva asemănător.
4. Ascundeți fesele plate. Pentru aceasta e nevoie de apelat la o mascare a zonei problematice. Trebuie să spuneți „nu” modelelor mulate, care alungesc și să alegeți modele cu accent corect. Recomandăm articolele cu buzunare la spate, decoruri, aplicații.
5. Acordăm lungime picioarelor. Dacă nu sunteți înzestrată de natură cu picioare lungi, trebuie să alegeți cu atenție pantalonii. Femeile mai scunde trebuie să renunțe la orice tip de pantaloni scurți și la modelele „occidentale”, jambiere, skinny și pantaloni 7/8. Cumpărați pantaloni croiți clasic, puțin cloșați de la genunchi în jos sau pantalonii drepți nu prea largi.
6. Forma „triunghi întors”: poate fi corectată cu ușurință. În acest caz nu trebuie să vă gândiți prea mult ce pantaloni să alegeți, pentru că vi se potrivesc toate tipurile de pantaloni largi. Pantalonii drepți, cloș, galife, șalvari – modelele care oferă șoldurilor și picioarelor volum sunt o decizie ideală pentru o astfel de siluetă.
7. E complicat de ascuns burtica, dar este posibil. Cum să alegem corect pantalonii? Foarte simplu: renunțați la stofele subțiri și modelele cu dantele și cumpărați modele care alungesc. Uimitor, dar blugii clasici cu talie înaltă se potrivesc de minune sau altceva asemănător.
Așadar, a ascunde problemele nu este chiar atât de complicat, cu atât mai mult că varietatea modelelor îți permit să faci alegerea corectă.
Câteva reguli pentru alegerea pantalonilor
Uneori nu vreți să mergeți la magazin, să căutați, să alegeți și să măsurați – așa că mâinile se întind spre computer pentru a accesa un internet-magazin: să alegeți pantalonii după foto. Nu trebuie să faceți așa ceva, pentru că toate modele trebuie măsurate neapărat, respectând unele condiții:
- Când măsurați pantalonii trebuie să vă încălțați cu pantofii cu care îi veți asorta sau cel puțin cu o încălțăminte cu tocul de aceeași înălțime. Aceasta este necesar pentru a nu greși modelul și stofa modelului cumpărat. De exemplu, pantalonii largi se potrivesc mai bine cu pantofi cu toc înalt sau platformă joasă, iar articolele din stofă care cade impun pantofi cu toc.
- Prețul contează, deoarece calitatea nu are preț. Croiala pantalonilor nu e un lucru simplu, de aceea nu trebuie să economisiți la cumpărare și să vă gândiți că „două modele ieftine sunt mai bune decât una scumpă”.
- Renunțați la pantalonii prea ornamentați. Dacă vi se potrivesc, în funcție de forma corpului, pantalonii largi și cu buzunare cu clapete, nu alegeți modele care conțin și una, și alta, pentru că veți obține o imagine ciudată și absurdă, care nu vă avantaja.
- Vă atragem atenția cum să alegeți mărimea pantalonilor. Greșeala principală a femeilor cu forme constă în cumpărarea pantalonilor cu o mărime mai mică. Efectul este îngrozitor. Stofa se întinde pe locurile mai plinuțe, evidențiind toate neajunsurile.
- Rețineți că doar pantalonii de mărimea și lungimea potrivită pot crea o imagine feminină perfectă, cu linii și proporții plăcute.