Transpirație excesivă: ce e mai bine – deodorant, antitranspirant sau botox?

Transpirație excesivă: ce e mai bine – deodorant, antitranspirant sau botox?

-
//
08.05.2015

Afară s-a încălzit, deja, iar vara este tot mai aproape. Concomitent, vine și perioada subrațelor transpirate. Ar fi bine dacă ar rămâne doar hainele ude și ar lipsi mirosul specific. Deci, ce e mai bine de utilizat în cazul transpirației excesive? Să încercăm să ne clarificăm.

Transpirație excesivă: ce e mai bine – deodorant, antitranspirant sau botox?

Care este diferența între un deodorant și un antitranspirant?

Dacă considerați că este vorba despre denumiri diferite ale unuia și același produs cosmetic, vă înșelați. Deodorantul nu face decât să înlăture mirosul neplăcut al transpirației (mai exact îl acoperă cu aromele sale), iar antitranspirantul conține componente care nu doar inhibă mirosul transpirației, dar și reduce activitatea glandelor sudoripare.

Dacă vă este frică să utilizați antitranspirantele pentru că acestea conțin săruri de aluminiu, care ar provoca cancerul mamar, trebuie să vă spunem că acesta nu este decât un mit. Acest lucru nu a fost demonstrat de nici un studiu din lume. Problema constă în faptul că aluminiu (acest microelement important participă la tămăduirea rapidă a rănilor de pe piele) ajunge în organism odată cu fructele și legumele și se asimilează exclusiv prin tractul gastric. Prin pori, aluminiu pătrunde în cantități foarte mici, care nicidecum, nu pot dăuna sănătății umane și, cu atât mai mult, să provoace afecțiuni mamare de natură oncologică.

Transpirație excesivă: ce e mai bine – deodorant, antitranspirant sau botox?

Oricum nu aveți încredere nici în deodorante și nici antitranspirante? Mai există o metodă de luptă împotriva transpirației excesive – injecția cu botex.

Injecția cu botex împotriva transpirației excesive

În ultima perioadă, unele persoane, care suferă de transpirație excesivă, recurg la injecția cu botex. Această substanță se injectează sub piele și blochează glandele sudoripare. Pe cât de inofensivă este această procedură? Însăși injecțiile sunt aproape nedureroase, însă, nu putem vorbi despre inofensivitatea acestei proceduri pentru tot organismul în întregime. Totodată, trebuie de reținut că glandele sudoripare nu înseamnă doar eliminări neplăcute de transpirație urât mirositoare, dar și o modalitate importantă de eliminare a sărurilor și toxinelor din organismul omului. Nu în zadar sportivilor le este interzis să utilizeze antitranspirante în timpul competițiilor. Transpirația trebuie să se elimine în timpul eforturilor fizice, dar nu să se blocheze, în caz contrar, intoxicarea organismului devine inevitabilă.

Transpirație excesivă: ce e mai bine – deodorant, antitranspirant sau botox?

Cum se determină gradul de transpirație?

Pentru a determina cea mai bună metodă de luptă împotriva transpirației este suficient să realizați un test simplu în condiții de casă. Dacă într-o încăpere călduroasă, pata transpirației de subraț ajunge la 5 cm – acest lucru vorbește despre un proces normal de transpirație. Este suficient să folosiți deodorantul. Dacă pata de pe haină este de 5 – 20 de cm, poate fi vorba despre o normă individuală. În acest caz, este suficient antitranspirantul. În cazul în care pata depășește 20 de cm în diametru, acest indice vorbește despre existența patologiei - hiperhidroza - transpirație excesivă. Doar medicul poate determina cum să combateți corect această problemă.