Ce substanțe numai nu și-au găsit locul în cosmetologie! Mierea, laptele, aloe vera, parafină, diferite fructe și legume și nici argila nu este o excepție. Zidarii folosesc argila ca material de construcție, meșterii populari o văd ca material pentru a crea cel mai rafinat porțelan, iar sculptorii o privesc creativ și o transformă în opera de artă. În industria cosmetică, argila este un material folosit pentru vindecarea tratamentul și redarea elasticității pielii, argila este un material pentru "crearea frumuseții".

Terapia cu argilă. Măști din argilă pentru față

Acțiunea argilei se datorează într-o mare măsură compoziției sale minerale. În anumite tipuri de argilă predomină siliciu, în altele - aluminiu, în al treilea - manganul. Siliciul are un efect pozitiv asupra epidermei, face vasele mai flexibile, stimulează creșterea părului, susține producerea colagenului și țesutului osos. Aluminiul are acțiune antiacidă și de uscare, manganul effect de dezodorizare și de uscare. Dar, cele mai importante proprietăți ale argilei sunt considerate cele de albire și de curățare.

Măști din argilă pentru față

Maștile de față pe bază de argilă sunt extrem de utile pentru tenul gras, deoarece ele absorb excesul de grăsime și murdăria care se adună pe suprafață și face pielea mai curată oferindu-i un efect de prospețime. Măștile cu argilă sunt un instrument excelent care închide porii dilatați, îndepărteaza efectul de strălucire a pielii și te scapă de coșuri. Măștile din lut se usucă timp de 5-15 minute, apoi se spală cu apă caldă, care, duce cu ea celulele moarte și murdăria pielii.

Pentru un efect mai mare, înainte de a aplica masca din lut, demachiați-vă și udați pielea cu apă.

După cum s-a menționat deja, proprietățile de vindecare a argilei sunt determinate de compoziția sa minerală și de culoare. În cosmetologie sunt intens folosite argila albă și albastră.

Cea mai mare problemă în utilizarea argilei, este faptul că nu poate fi verificată prezența substanțelor radioactive și a metalelor grele. Pentru scopuri cosmetologice argila este scoasă din zonele ecologice. Experții ruși au încredere în argila albă, care este extrasă în China, așa cum eficacitatea ei a fost dovedită de-a lungul anilor. De aceea există mai multe rețete pentru măști care poate fi făcute la domiciliu pe baza de argilă albă. Argila albastră intră de obicei ca și component a măștilor gata preparate. Utilizarea anumitor măști este pur individuală: unii preferă să facă totul pe cont propriu, alții preferă măștile facute de profesioniștii din laboratoarele cosmetice sau saloanele de frumusețe.

Proprietățile argilei albe. Măști pentru față din argilă albă

Argila albă este materia primă tradițională pentru fabricarea produselor cosmetice (inclusiv a cosmeticelor pentru copii). Curată, albă și non-abrazivă, este un ingredient valoros în produsele cosmetice pentru față. De asemenea, este utilizată sub forma de pulbere, unguente și paste. Argila albă este un component obligatoriu conținut în măștile de curățare și cele contra acneei, deoarece curăță foerte bine epiderma. Ea are un efect antiseptic și de regenerare a suprafeței, stimulează funcția de apărare a organismului, oferind un efect special asupra epidermei, expusă la poluare, hrănește epiderma cu minerale, previne răspândirea microbilor (datorită capacității sale de a absorbi toxinele), facilitează regenerarea celulară prin stimularea metabolismului.

Numai argila albă poate fi folosită pe pielea sensibilă, deoarece are factorul pH 5.

Terapia cu argilă. Măști din argilă pentru față

Măști cu argilă albă

Preparați o infuzie de mușețel și diluați cu argilă albă în proporție de 1: 1. Amestecul trebuie să aibă consistența smântânei. Folosiți un vas de sticlă sau porțelan. Masca trebuie aplicată într-un strat subțire pe pielea curată. Frecați cu degetele umede timp de 3 minute. Clătiți după 15 minute cu apă caldă.

Proprietățile argilei albastre. Argila terapeutică

Măști din argilă albastră

Argila albastră este extrasă din Munții Rodopi din Bulgaria și constituie o masă sub formă de pulbere, cu un pH de 7,3. Este recomandată în formă pură (când este diluată cu apă) pentru utilizare ca mască pentru păr, ten și corp. Se crede că argila albastră catifelează și tonifică pielea, luptă cu acnea, albește pielea, netezește ridurile, are proprietăți anticelulitice. De asemenea se crede că are un efect antibacterian și antistres.

Mască din argilă albastră

2 linguri de argilă albastră se diluează cu apă minerală sau ceai, astfel încât să obțineți o consistență de cremă groasă. În amestecul rezultat, adăugați o linguriță de suc de lămâie. Amestecați foarte bine. Masca se aplică pe față într-un strat gros, cu excepția zonei ochilor. Lăsați să acționeze timp de 15 minute. Masca se clătește cu apa caldă.

Terapia cu argilă. Măști din argilă pentru față

Argila verde. Măști din argilă verde pentru față

Argila verde este colorată de oxidul de fier. De asemenea, conține magneziu, calciu, potasiu, mangan, fosfor, zinc, aluminiu, cupru, cobalt. Este folosită în special în produsele cosmetice pentru tenul gras și păr, contra mătreții. Nivelul de pH 7, care conține aproximativ 50% siliciu, 13% aluminiu și 15% alte minerale ca: argint, cupru, aur, și metale grele.

Argila roșie. Măști din argilă roșie

Culoarea roșie a argilei este cauzată de prezența unei combinații de oxid de fier și cupru. Nu este la fel de bun adsorbant ca argila verde. Se folosește în cazul lipsei de fier din organism.

Argila roz. Măști din argilă roz

Argila roz conține argilă roșie și albă în proporții diferite. Aceasta include microelemente care contribuie la uniformizare pieli și are un efect dezinfectant. Argila roz este recomandată pentru îngrijirea delicată a epidermei. Este, de asemenea, utilizată ca mască și în componența șampoanelor pentru păr normal.

Cosmetologii susțin că alegerea unui anumit tip de argilă depinde de problema pacientului și de starea pielelii. Argila amestecată cu apă se întărește repede și de îndată ce își pierde umiditate, efectul de hidratare asupra pielii este nivelat, se îngustează porii și usucă pielea. Această mască nu este potrivit pentru pielea uscată și în special pentru cea sensibilă. Prin urmare, pentru piele normală, uscată sau sensibilă este mai bine să folosiți o mască din argilă gata preparată pe bază de emulsie. Ele sunt mai blândr cu pielea, rețin umezeala și au efect de hidratare mai pronunțat. Acasă în masca de argilă puteți adăuga o picătură de ulei de măsline.

Terapia cu argilă. Măști din argilă pentru față

Sursa